Stabile tall for hotellene – «campingen» øker

Hotellbransjen gikk bakover i juli, viser ferske tall. Men campingplassene har flere besøkende.

NEDGANG I SOMMER: Julitallene for overnattinger på hoteller, pensjonat, vandrerhjem og campingplasser viser færre besøkende enn samme måned i fjor. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Både juli og juni kan vise til lavere antall gjestedøgn enn tilsvarende måneder i fjor.

I Troms sank antall overnattinger i registrerte reiselivsbedrifter med hele seks prosent i juli, sier de ferske tallene fra fra Reiseliv Nord.

Tilbake til normalen

– Det er for så vidt ingen dramatikk i disse tallene om man ser nærmere på dem. Fjoråret var nemlig et eksepsjonelt godt år – og 2017 er mer tilbake til normalen, sier regiondirektør i NHO, Målfrid Baik til iTromsø.

REGIONDIREKTØR: Målfrid Baik i NHO sier at nedgangen i overnattingsdøgn i Troms ikke er særlig dramatisk. – Fjoråret var nemlig eksepsjonelt godt, og årets tall er tilbake til normalen, sier hun.  Foto: Moment Studio

 

Sammenlignet med 2015 er nemlig statistikken over antall overnattinger økende.

Utfordrende for bransjen

Baik stikker imidlertid ikke under en stol at en fortsatt vekst i reiselivet ikke kommer av seg selv.

– Det er fortsatt vekstpotensial i reiselivet, men det stiller krav til bransjen, sier hun.

Dog er det langt fra krisestemning i hotellbransjen.

– Hotellene er fornøyde, de tjener godt på sine rom og har en høyere dekningsgrad enn resten av landet, sier Baik.

Troms er alene om å ha en nedgang i antall overnattinger i Nord-Norge.

Vokser i nord

Både Nordland og ikke minst Finnmark har kraftig vekst på henholdsvis fem og 12 prosent.

Det gir en vekst i landsdelen på knappe tre prosent – noe man kan sammenligne med resten av landet, der antall overnattinger står på stedet hvil.

Det er imidlertid ikke alle sektorer innenfor overnattingsbransjen som har mistet fart i Troms.

Campingplassene går godt

– Campingplassene har hatt en vekst i juli, og er hovedårsak til at det har vært en generell vekst i Nord-Norge, sier Baik.

POPULÆRT: Antall campingovernattinger har steget i juli, viser statistikk fra Reiseliv Nord.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Økningen i antall overnattinger på campingplasser, vandrerhjem og hyttegrender har økt med 12 prosent i Nord-Norge sammenlignet med juli i fjor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter