For første gang arrangeres dette løpet i Tromsø: – Sammen skal vi danne en rosa strøm

Kreftforeningen ber tromsøværinger snøre på seg løpeskoene og vise muskler for Rosa sløyfe-aksjonen.

TESTLØP: Northern Runners og Kreftforeningen tester løypa før den store dagen 7. oktober. Fra venstre: Maren Weum, Guro Moe, Martin Bystad, Lisbeth Karlsen, Veronika Fjelstad og Nils Harald Moe. Foto: Sven Weum 

nyheter

Under det første Rosa sløyfe-løpet, som ble arrangert i Oslo i fjor, løp 1.500 kvinner for å gi økt oppmerksomhet rundt brystkreftsaken. Nå ønsker Kreftforeningen å farge Tromsømarka rosa.

LES OGSÅ: Kreftsjekken ved UNN fullbooket i rekordfart

– Står ikke alene

I år skal Kreftforeningen for første gang arrangere løpet i Tromsø, som er en del av Rosa sløyfe-aksjonen som markeres over hele verden i oktober hvert år.

– Ved at mennesker i hele Tromsø snører på seg løpeskoene og vier tid og krefter til å delta i Rosa sløyfe-løpet, viser vi med all tydelighet at brystkreftrammede ikke står alene, sier Daggi Slettvoll Helling ved Kreftforeninga.

LES OGSÅ: Etter mellom 80–90 cellegiftkurer, er Magnus (5) endelig frisk (for abonnenter)

I ei pressemelding opplyser Kreftforeningen at det er over 3.300 kvinner som hvert år får påvist brystkreft, noe som er den vanligste kreftformen hos kvinner.

– Samhold og åpenheten rundt brystkreftsaken er viktig for alle som rammes, og derfor håper vi at menn og kvinner i hele Tromsø vil ta del i løpet. Sammen skal vi danne en rosa strøm fra Charlottenlund, rundt Prestvannet til Tromsøhallen og tilbake til Charlottenlund, sier Ingrid Hovda Lien fra Northern Runners.

Oppfordrer menn til å delta

Rosa sløyfe-løpet går av stabelen 7. oktober, og distansen er på syv kilometer.

– Deltakelse koster 400 kroner, hvor minimum halvparten går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen. Det gir oss mulighet til å finansiere viktig forskning, slik at flere overlever brystkreft, sier, Ingrid Hemmingsen fra Brystkreftforeningen.

LES OGSÅ: Rakel (58) fjernet begge brystene for å unngå kreft (for abonnenter)

– Det viktigste er at man deltar. Brystkreft rammer flere enn den som behandles. Partnere, fedre, sønner, brødre, venner og kolleger berøres også når en brystkreftdiagnose stilles. Derfor oppfordres også menn til å delta, sier Daggi Slettvoll Helling