Nå har iTromsøs lesere talt – i morgen bestilles den nye juledekorasjonen

Ett av de tre alternativene til ny juledekorasjon i byen falt særlig i smak hos iTromsøs lesere.

FOLKET HAR TALT: Av de tre alternativene, var det det enkle, røde hjertet (midten) som stakk av med seieren. 

nyheter

I går gikk Tromsø Sentrum AS ut og ba om hjelp til å velge byens nye juledekorasjon. Saken ble lest i alt 13.000 ganger og nærmere 5.000 tromsøværinger deltok i avstemningen.

Valget sto mellom et enkelt rødt hjerte i et buet lysbånd og tre lysende snøkrystaller eller tre røde hjerter på rette lysbånd.

Etter avstemningen, som ble avsluttet torsdag kl. 10.00, gjenstår det ingen tvil om hva som var lesernes favoritt.

– Den enkle hjertet fikk 2.769 stemmer, mens snøkrystallene fikk 1.342 og de tre hjertene 476, opplyser daglig leder i Tromsø Sentrum As, Trude Ørpetvedt.

BESTILLER: Daglig leder i Tromsø Sentrum AS, Trude Ørpetvedt, har klarert bestillingen av den nye juledekorasjonen med styret og går til innkjøp allerede i morgen tidlig.   Foto: Ronald Johansen

 

Bestiller senest i morgen

– Så dere går for det enslige hjertet?

– Haha, du får det til å høres så stusslig ut! Ja, folket har talt og det med et overveldende flertall stemmer. Det er et fantastisk fint alternativ, og vi gjør som vi har lovet – vi går til innkjøp, svarer Ørpetvedt.

Ifølge den daglige lederen, ligger allerede bestillingen klar.

– Den leveres senest i morgen klokken 09.00.

Billigere på sikt

Totalt kommer den nye julepynten, som skal pryde Storgata og Sjøgata, på 700.000 kroner.

– Vedlikeholdskostnadene på den nye pynten blir mye billigere med den nye dekorasjonen, og strømregningen blir langt hyggeligere for gårdeierne, sier Ørpetvedt.

Pynten henges opp rundt 20. november.

– Vi må gjøre noe ut av det siden det er første gang vi henger opp de nye hjertene, men jeg kan ikke si så mye om det ennå. Det kommer vi med mer info om etter hvert, avslører den daglige lederen.