Fantastisk milepæl for iTromsø: Passerer 50.000 lesere

Stadig flere leser iTromsø. I siste halvår brøt avisen 50.000-grensen i antall lesere på papir, nett og mobil.

Sjefredaktør Stig Jakobsen.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Sjefredaktør Stig Jakobsen presiserer at økningen har vært jevn siden andre halvår i 2014. Fram til i dag er økningen – i antall lesere – på nesten 7.000.

Fantastisk utvikling

Jakobsen karakteriserer utviklingen som fantastisk.

– Lesertallene viser at vi vår andel øker jevnt. Våre lesere sjekker nyhetsbildet oftere med mobilen som det viktigste verktøyet.

Lesertallene har fra våren 2015 økt fra 44.364 til 50.586 høsten 2017.


 

Lokalavisen viktig

Ifølge Stig Jakobsen viser lesertallene at lokalavisen – som for bare få år siden ble spådd en sikker død – blir viktigere for folk.

– Når iTromsø nesten har hele byen på leserlisten, viser det at vi bringer de nyhetene riks- og regionavisene ikke berører. Vi skriver om butikkåpninger, om første skoledag og om de lokale fotballagene – ting som folk er interessert i.

Konkurransen

Stig Jakobsen viser også til at husstandsdekningen lokalt er helt i landstoppen.

– Konkurransen med Nordlys gjør at leserne må sjekke begge for å få med seg hele det som skjer. I en slik setting er det viktig å være først og best. Det igjen gjør at leserne stadig oftere sjekker nettsidene våre.

Årsaken

Årsaken til suksesstallene er ifølge Jakobsen at iTromsø er blitt mer relevant for leserne.

– Vi er blitt flinkere på kommentarjournalistikk – saker som ofte er mest delt på sosiale medier.

– Videre har sporten gått nye veier ved at vi stadig oftere strømmer fra fotballkamper i lavere divisjoner og andre arrangement. Det har gitt god respons.

Kultur viktig

– Men også vår kultursatsing har vært viktig og gir god trafikk. Dessuten er vi bedre i vår politiske dekning hvor vi setter dagsorden og dermed får nasjonal oppmerksomhet.

– De gode lesertallene støttes opp av gode opplagstall. Også her peker pilene oppover og viser at vi nå har flere abonnenter enn i 2013. Bare siden januar 2016 har vi hatt 25 prosent økning når det gjelder abonnenter. Denne utviklingen fortsetter – noe som vil vises når 2017-tallene presenteres over nyttår, sier Stig Jakobsen.

Nordlys-tallene

Mens iTromsø bryter 50.000-grensen, går det andre veien for vår konkurrent i Grønnegata som for første gang er under 100.000 i antall lesere. Sjefredaktør Helge Nitteberg opplyser at nedgangen fortsetter.

– I første halvår i fjor var våre lesertall 120.000. Nå er vi nede i 98.600 – noe som var forventet ettersom vi tar betalt for våre nettsaker.

– Når det er sagt, vil jeg si at lesertall ikke er viktig for oss. Vi har satset stort på å beholde gamle og få nye abonnenter – noe som sikrer klingende mynt i kassen.

– Og med tanke på konkurransen med iTromsø, satser vi på å være nyhetsledende i byen. Det er et viktig marked for oss, sier Nitteberg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter