De skal bygge firefelts vei i Breivika for 75 millioner kroner. Snart starter arbeidet.

Statens vegvesen har mandag valgt entreprenøren som skal bygge ny firefelts vei, sykkelvei og fortau nord for sykehuset i Breivika. Arbeidet starter senere denne måneden.
nyheter

Consto Anlegg Nord leverte det laveste anbudet og fikk tildelt jobben, en kontrakt på 75,76 millioner kroner.

Det var til sammen seks entreprenører som leverte inn tilbud på arbeidet med å bygge en ny vei med bedre adkomst fra E8 til Tromsø havn i Breivika.

Oppstart i oktober

Statens vegvesen regner med at arbeidet i Breivika starter i oktober, og vil være ferdig i løpet av høsten 2019 skriver de i et presseskriv.

Arbeidet består i å bygge en ny firefelts vei på om lag 500 meter. Denne skal starte etter rundkjøringa nedenfor Universitetssykehuset og ende i ei ny rundkjøring ved Gimlevegen. Det er fra denne rundkjøringa det blir en ny vei ned til havne- og industriområdet i Breivika.

Nytt fortau, sykkelvei og kollektivfelt

Det skal også bygges en egen sykkelvei og fortau for fotgjengere langs den nye veien, som skal  legges i en undergang under den nye rundkjøringa på Gimle.

 I tillegg skal det bygges et kollektivfelt for buss.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter