Etter flere dager med dugnad, kunne de endelig åpne minirampen

Mellom 20 og 30 personer har siden fredag jobbet døgnet rundt for å få skaterampen på plass. Mandag var det duket for storstilt åpning.
nyheter

I forbindelse med Byromsfestivalen, startet Tromsø skateklubb bygging av en minirampe på Nansenplass. Lørdag og søndag har mellom 20 og 30 personer jobbet for å få rampen klar til bruk.

Siste hånd på verket ble lagt mandag kveld, og flere av klubbens medlemmer hadde møtt opp for å få med seg begivenheten.

– Det har vært mange folk innom og festivalen ble en suksess, sier styremedlem i klubben, Pål Eilertsen.

– Dette har mye å si for skatemiljøet. Vi har ikke hatt en minirampe tidligere, og den ligger veldig lett tilgjengelig. Det skaper samhold, sier Håvard Sundby, styreleder i Tromsø skateklubb.

Egner seg for skating

Til stede på åpningen var også leder for park og vei i kommunen, Håkon Gjertsen. Han mener Nansenplass egner seg godt for skating.

– Dette er en god markering, og det egner seg godt i byutviklingskonseptet for nordbyen. Skating skaper en del støy, men her er det god luft rundt og ingen boliger i umiddelbar nærhet, sier Gjertsen.

– Gøy

To av dem som ikke ville gå glipp av åpningen var søskenbarna Karelius Mikkelsen (12) og Sebastian Akselsen (7).

GØY: Søskenbarna Karelius Mikkelsen (12) og Sebastian Akselsen (7) på plass med både sparkesykkel og rullebrett. 

 

– Jeg har hatt en liten pause i skatingen, men det er veldig gøy aktivitet. Det er også kult å bli god i det, sier Mikkelsen.

Trening

Henrik Ludvigsen (11) er skatet i to år og var på plass for å teste den nye rampen.

TRENING: Henrik Ludvigsen (11) syns skating er en morsom måte å trene på. 

 

– Skating er en morsom måte å trene på, sier han og legger til at rampen også er kul.