Disse tromsøværingene vant gjev sykepleierpris

Prisen for årets sykepleier og årets sykepleierleder i Troms ble i dag delt ut. Prisene var det to tromsøværinger som stakk av med.

TAKKNEMLIG: Det var Ragnhild Pedersen (til venstre) som først kom med ideen om å nominere Frank Willy Hauboff (fjerde til venstre). Her er de sammen med Bjørg Gudnadottir, Renate Heyerdahl, Mira Ovanger og Veronika Johnsen. Foto: Marianne Øien 

nyheter

De bryr seg om pasientene, de jobber hardt og de løfter egne kolleger. Lovordene haglet over Ann-Sissel Nordgård og Frank Willy Hauboff som vant henholdsvis prisen for årets sykepleier og årets sykepleierleder.

– Da de ringte meg og fortalte at jeg hadde vunnet ble jeg helt varm i topplokket. Det var veldig overveldende, og man lurer på om man virkelig har fortjent det, sier Nordgård til iTromsø.

Nordgård har i ti år jobbet på Omsorgstjenesten Fastlandet.

BYTTET YRKE: Ann-Sissel Nordgård (til venstre) utdannet seg til å bli sykepleier i voksen alder. 15 år senere vant hun prisen for årets sykepleier i Troms. Foto: Marianne Øien 

 

Hun deltok i dag på en konferanse sammen med flere andre sykepleiere i Troms, der mottok hun prisen.

LES OGSÅ: Tromsømann til topps i Forsker Grand Prix

Trodde de hadde ringt feil

Da Nordgård fikk telefon om prisen trodde hun først de hadde ringt feil.

– Ann-Sissel er jo ikke et veldig vanlig navn, men det er ei anna som heter det hos oss og. Jeg trodde først de hadde ment å ringe henne, men det hadde de visst ikke, sier Nordgård, som gjerne skulle delt prisen med både henne og flere andre.

– Jeg skulle ønske jeg kunne delt den med alle mine kolleger. Og sikkert mange andre som også fortjener den, sier Nordgård.

Sto med støvsugeren i hånda

Hauboff trodde heller ikke på at det var han som vant prisen da telefonen kom.

– Jeg måtte få denne historien gjenfortalt fordi jeg ikke husker så mye selv, men da hun fortalte at jeg hadde vunnet ble det visst ganske stille. Etter en liten stund hørte hun støvsugeren bli slått av, det var nemlig det jeg holdt på med, forteller han.

LES OGSÅ: Nordnorsk Kunstmuseum nominert til gjev pris

Hauboff har vært leder for utredningspoliklinikken ved UNN i syv år nå. Det var hans ansatte som nominerte ham.

– Det at alle de dyktige og erfarne ansatte på avdelingen ville nominere meg varmer utrolig mye, jeg er så takknemlig.

Fremmer yrket

– Målet med denne kåringen er å løfte fram sykepleierfaget og dyktige, dedikerte sykepleiere, forteller fylkesleder Hanne Marit Bergland i Norsk Sykepleierforbund.

Hun er veldig fornøyd med årets vinnere.