I helgen kan du se verdens første frimerke i Tromsø

Tromsø Filatelistklubb fyller 90 år. Til helgen åpner Yngve Lundblad dørene til jubileumsutstillingen.

jubileum: Troms Filatelistklubb fyller 90 år og markerer jubileet med en frimerke- og postkortutstilling til helgen, forteller leder Yngve Lundblad. FOTO: JOHN STRANDMO 

nyheter

Det skjer i BUL-salen lørdag og søndag hvor forbundspresident Frank Gilberg har fått i oppdrag å åpne det hele. Det er snakk om en frimerke- og postkortutstilling for å markere 90-årsjubileet.

Åttende eldste

– Vi er landets åttende eldste klubb. Helgens arrangement – som har samlere fra hele landet – blir den største i landsdelen siden 1993 og det har aldri vært så mange postkort samlet på ett sted her nord, sier lederen.

Lundblad presiserer at hele 240 kort med tromsømotiv blir stilt ut. 32 av disse er fra Storgatbakken alene og eies av arkitekt Børre Amundsen.

I tillegg blir det motiver med hester, gamle båter og postkort sendt fra fylkets gamle lokalbåter.

Verdens første

Yngve Lundblad er eier av verdens første frimerke. Det kom ut i England i 1840 med et motiv av daværende dronning Victoria.

– Her skal det sies at frimerket er trykt i 224 millioner eksemplarer og at jeg sikret meg ett for en tusenlapp. Men det vil uansett være et trekkplaster for folk med interesse for frimerker, sier Lundblad.

Andre frimerker

Ifølge lederen blir også andre go'biter å se i frimerkeavdelingen.

– Vi skal også selge en minnekonvolutt med fylkets første lokalbåt drevet på damp, DS «Tromsø». Den var i drift fra 1867 til 1908 og har sånn sett 150-årsjubileum.

– Vi vil også selge et veldig begrenset opplag av et hefte med fire frimerker hvor motivet er norskproduserte biler, forteller Yngve Lundblad.