I helgen kan du se verdens første frimerke i Tromsø

Tromsø Filatelistklubb fyller 90 år. Til helgen åpner Yngve Lundblad dørene til jubileumsutstillingen.

jubileum: Troms Filatelistklubb fyller 90 år og markerer jubileet med en frimerke- og postkortutstilling til helgen, forteller leder Yngve Lundblad. FOTO: JOHN STRANDMO  Foto: JOHN STRANDMO

nyheter

Det skjer i BUL-salen lørdag og søndag hvor forbundspresident Frank Gilberg har fått i oppdrag å åpne det hele. Det er snakk om en frimerke- og postkortutstilling for å markere 90-årsjubileet.

Åttende eldste

– Vi er landets åttende eldste klubb. Helgens arrangement – som har samlere fra hele landet – blir den største i landsdelen siden 1993 og det har aldri vært så mange postkort samlet på ett sted her nord, sier lederen.

Lundblad presiserer at hele 240 kort med tromsømotiv blir stilt ut. 32 av disse er fra Storgatbakken alene og eies av arkitekt Børre Amundsen.

I tillegg blir det motiver med hester, gamle båter og postkort sendt fra fylkets gamle lokalbåter.

Verdens første

Yngve Lundblad er eier av verdens første frimerke. Det kom ut i England i 1840 med et motiv av daværende dronning Victoria.

– Her skal det sies at frimerket er trykt i 224 millioner eksemplarer og at jeg sikret meg ett for en tusenlapp. Men det vil uansett være et trekkplaster for folk med interesse for frimerker, sier Lundblad.

Andre frimerker

Ifølge lederen blir også andre go'biter å se i frimerkeavdelingen.

– Vi skal også selge en minnekonvolutt med fylkets første lokalbåt drevet på damp, DS «Tromsø». Den var i drift fra 1867 til 1908 og har sånn sett 150-årsjubileum.

– Vi vil også selge et veldig begrenset opplag av et hefte med fire frimerker hvor motivet er norskproduserte biler, forteller Yngve Lundblad.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter