Fremmer forslag om oppløsning av sammenslåingen av Troms og Finnmark: – Det er beklagelig at man tråkker på lokaldemokratiet på denne måten

Neste uke ønsker Senterpartiets Sandra Borch å fremme representantforslag om å oppløse sammenslåingen av Troms og Finnmark.

SIER NEI: Sandra Borch (Sp) ønsker ikke en sammenslåing av Troms og Finnmark, og sammen med partikollega Geir Iversen skal hun fremme representantforslag i Stortinget neste uke. Foto: Ronad Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I mai ble det klart at Troms og Finnmark skal slås sammen til en region. Sandra Borch (Sp) var tidlig ute med å kritisere regionreformen.

– I realiteten betyr dette at Finnmark fylke blir nedlagt og tvangsinnlemmet i Troms, sa Borch den gang.

Fremmer representantforslag

Nå går Borch sammen med Finnmarks Geir Iversen (Sp) om representantforslaget.

– Vi fremmer forslag om at Stortinget skal be regjeringen legge fram forslag om at den vedtatte tvangssammenslåingen av fylkeskommunene Troms og Finnmark til én region oppheves, og at de to regionene består som i dag, sier de to stortingsrepresentantene i en pressemelding.

– Tråkker på lokaldemokratiet

– Dette er en uferdig reform, uten noen som helst form for innhold. Reformen handler i realiteten kun om fylkesgrenser. Det er beklagelig at man tråkker på lokaldemokratiet på denne måten, sier Borch.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter