Jan Arvid Johansen er død

Den kjente og kjære visesangeren Jan Arvid Johansen i Boknakaran har gått bort.

Visesangeren Jan Arvid Johansen er død.   Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

I september var Boknakaran på sin siste turné med Jan Arvid Johansen. Ragnar Olsen har spilt sammen med ham i 25 år.

- Han var en stor visekunstner og ikke minst komponist. Alt det han har levert gjennom alle disse årene har vært store gaver til det nordnorske folk, sier Olsen, og legger til:

- Melodiene han har laget til diktene av Helge Stangnes er folkeie.

Sto på til det siste

Bandet avsluttet sin siste turné nå i september.

- Han var med oss på turné og det gikk veldig fint. Det er klart han var preget av sykdommen men han sto på til det siste og leverte noen veldig fine konserter, det kan både han og vi være glad for, forteller Olsen.

Han fikk beskjed om bortgangen til sin kjære venn lørdag formiddag.

- Jeg fikk vite det i formiddag. Han har vært syk lenge så vi visste at det kunne gå fort, men det er klart det er tungt.

Musikals arv

Bandet har selv skrevet en hilsen til Johansen på sin Facebook-side:

- Så gikk det slik vi hadde fryktet: Turnéen i september ble den siste. Jan Arvid var preget av kreftsykdommen, men gjennomførte turnéen på en imponerende måte, med ukuelig vilje og godt humør. Kreativ og full av idéer til det siste! Nå er han borte, men vi skal ta vare på den musikalske arven etter Jan Arvid så godt vi kan! Takk for samspill og vennskap gjennom 25 år!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter