Slik blir helgeværet: – Det ser slettes ikke dårlig ut

Lite vind, oppholdsvær, nattefrost og et par solglimt. Det kan du vente deg av helgeværet.

NATTEFROST: Kuldegrader og solglimt er noe av det du kan vente deg av helgeværet. Foto: Kåre Torvanger  Foto: Kåre Torvanger/Harstad Tidende

nyheter

Sjur Wergeland er statsmeteorolog og forteller at været vil forholde seg ganske stabilt gjennom hele helga og ut i uka som kommer.

– Det ser slettes ikke dårlig ut. Lite vind, oppholdsvær og fint høstvær er det vi kan forvente oss fremover, sier han og legger til:

– Det blir ikke så store endringer i det været som er nå. Det er lite vind, og ikke noe nedbør. Det har kommet en del skyer på grunn av en svak nordavind, men det ser ikke ut til å bli noe nedbør, forteller han.

LES OGSÅ: I helga kan du se denne meteor­svermen: – Noen av de raskeste og mest lyssterke

Solglimt

Fredag formiddag dukket solen fram, det mener Wergeland den kan gjøre også på søndag.

– Fredag og lørdag er skyet, men søndag er også en del av helga, og da kan det bli sol, forteller han.

Videre forteller han at søndags kveld kan by på kuldegrader.

– Søndags kveld og natt til mandag kommer nok kuldegradene tilbake.

Nattefrost

– Det blir nok nattefrost et par steder. Det blir nok ikke like mye som det var natt til fredag, men mandags morgen må nok folk ut å skrape bilen igjen, sier Wergeland.

Og i løpet av helga har flere bilister fått merke nattefrosten på veiene. Fredag kveld kom det melding om at en kvinnelig sjåfør hadde kjørt av veien i Finnvikdalen. Lørdags morgen var det enda flere som hadde probelemer, og i Finnvikdalen måtte flere la bilen sin stå da de ikke kom av flekken på den speilblanke veien.

Etter frostnettene gikk politiet ut og ba alle jåfører kjøre ekstra pent grunnet glatte veier.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter