I Tromsø kommune ble det samlet inn totalt 3.139.109 kroner, som tilsvarer 42,11 kroner per innbygger i kommunen. Tromsø kommune endte på 17. plass i Troms og på 283. plass nasjonalt når det kom til giverglede.

Det er likevel en brukbar oppgang fra 2016, hvor det kom inn 2.845.836 kroner fra Tromsø.

– Det var helt fantastisk i går og det er veldig fint å se oppgangen fra i fjor. I år har skolene i byen vært veldig engasjerte og samlet inn masse penger, og bidratt med masse bøssebærere. Det har vært barn som har hjulpet andre barn, og det er utrolig flott, sier byaksjonskoordinator i Tromsø, Josefine Constance Voraa.

Rausere enn Harstad

Tromsø med sine 42,11 kroner i gjennomsnitt per innbygger må se seg slått av både Balsfjord (53,25 kroner) og Karlsøy (55,22 kroner), mens Kvænangen var mest raus i Troms med et gjennomsnitt på utrolige 71,19 kroner per innbygger.

Ga du penger til TV-aksjonen? Ja Nei Ikke i år Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Ga du penger til TV-aksjonen? Ja 75% Nei 20% Ikke i år 5% Du har allerede stemt 156 stemmer

Bodø samlet inn nesten en million kroner mindre totalt enn Tromsø, men gjennomsnittet havnet på 42,23 kroner.

Harstad kunne kun skilte med 32,75 kroner i gjennomsnitt per innbygger.

218 millioner

Totalt fikk årets TV-aksjon inn 218.586.896 kroner som skal brukes sørge for skoleutstyr, videreutdanning av lærere, oppbygging av skoler og læringssentre i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

653 bøssebærere var i sving i Tromsø i går, og man kan enda gi penger til kampanjen om man ønsker.

– Det er flere av prosjektene som støttes som allerede igang. Med en slik sum kan man hjelpe ganske mange flere barn, så det er bare å kose alle for en kjempegod innsats, sier Voraa.

De tre største bidragene i Tromsø kom fra kommunen selv, Slettelva skole og Utdanningsforbundet Troms.

Her finner du all statistikken fra årets aksjon!