Husket du å stille klokken i natt?

Natt til 29. oktober stilles klokken til normaltid. Husker du hvilken vei den skal stilles?

Natt til søndag skal klokken stilles til normaltid. Foto: Tore Meek / NTB scanpix 

nyheter

I Norge stiller vi alltid klokken til vintertid/normaltid den siste søndagen i oktober.

Om man er usikker på hvilken vei den skal stilles, er følgende triks praktisk å huske: Klokken stilles nemlig alltid mot sommeren. Så på våren stiller vi klokken én time frem, mens vi på høsten stiller den én time tilbake.

Klokken på mobiltelefonen stiller seg som regel selv, men om man bruker armbåndsur eller har manuell vekkerklokke, skal den altså stilles tilbake fra klokken 03.00 til 02.00.

Dersom man håper dette betyr en time ekstra ute på byen, vil man bli skuffet. Utestedene har ikke lov til dette, da skjenketiden opphører første gangen klokken blir 03.00.

Derimot får man en ekstra time med søvn.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter