Denne Tromsø-blokka moderniseres for 52 millioner kroner

Boligblokka ved UNN ble bygget i 1975. Nå skal den pusses kraftig opp.

  Foto: Illustrasjon: Steinsvik Arkitektkontor

nyheter

Blokka består i dag av 33 små toromsleiligheter og fire hybler, men ingen heis. Den ligger et steinkast unna Universitetssykehuset i Nord-Norge, og ble i 1975 oppført som boliger for sykehusansatte. På folkemunne omtales den fortsatt som en av «sykehusblokkene». Dette opplyser entreprenøren i en pressemelding.

16 nye leiligheter

− Vi skal oppgradere alle boenhetene til dagens standard med hensyn til ventilasjon og isolering. I tillegg skal vi renovere fasaden og bygge nye balkonger. Nytt trapp- og heishus skal også på plass, forteller prosjektsjef Tom Roger Jensen i Peab Bjørn Bygg.

To helt nye etasjer skal bygges på toppen av dagens boligblokkm med totalt 16 nye leiligheter. Påbygget bygges etter passivhusstandard.

− Dette er et spennende prosjekt, som gir oss som totalentreprenør nyttig erfaring innen renovering av eksisterende blokkbebyggelse med de utfordringene det innebærer, sier Jensen.

Tom Roger Jensen, prosjektleder i Peab Bjørn Bygg.  Foto: Ørjan Bertelsen

Ferdig høsten 2018

Bygging av prosjektet, som er tegnet av Steinsvik Arkitektkontor, starter nå og skal ferdigstilles høsten 2018.

−  Når vi er ferdige vil Rødhettestien borettslag kunne tilby boliger med samme høye kvalitet som nybygde boliger har i dag, fastslår Tom Roger Jensen.