Nytt spillselskap har fått 300.000 kroner i støtte

Det nyoppstartede Tromsø-selskapet Tellicherry Games vil la deg gjenoppdage deg selv – på ei nordnorsk hytte.

NYTT SPILL: Spillutvikler Henriette Othelie Myrlund og sekskapet Tellicherry Games har fått støtte til å utvikle et unikt, nordnorsk spill hvor minner og livshistorie står i sentrum. 

nyheter

Spillprosjektet, som har fått navnet «The Cabin» – eller «Hytten» på norsk, skal ifølge daglig leder Henriette Othelie Myrlund ta spillerne med på en oppdagelsesreise i Nord-Norge. Turen går imidlertid ikke ut i den barske naturen, men heller innover og tilbake i tid.

– Handlingen er satt til en langhelg på høyfjellet i Nord-Norge, hvor man gjennom øyene til en ung kvinne, som ubevisst har distansert seg litt fra familie og venner, gjenopplever gamle minner og finner tilbake til de verdiene som er viktige for henne. Hytten fungerer som en slags metafor for at ting forandrer seg over tid; både omgivelsene og hovedpersonen, avslører Myrlund.

Forsvant inn i skjermen

Konseptet er delvis basert på spillutviklerens egne opplevelser.

– Jeg har prøvd å distansere meg fra mobilbruk mens jeg er sammen med familie og venner. Jeg merket at det gikk utover hukommelsen, at jeg ikke var like mye til stede, men heller forsvant inn i telefonen. I denne perioden jobbet jeg også med en hyttetur med venner fra inn- og utland. Da slo spillideen meg, og hvor viktig venner og familie er, forteller hun.

I mars begynte hun aktivt å jobbe med konseptfasen og samlet et team.

Det er i dag rundt åtte personer tilknyttet selskapet.

– Vi har blant annet noen med åtte års erfaring fra Snowcastle Games, som laget spillene Earthlock og Hogworld, og en tekstforfatter som har skrevet for BBC og jobbet med prosjekter som har vunnet Bafta-priser. Vi holder med andre ord et høyt nivå, forklarer spillutvikleren.

Fikk 300.000 kroner

– Er det ikke litt ironisk at du skal lage et dataspill basert erfaringene du gjorde deg da du la fra deg mobiltelefonen/det digitale?

– Nei, det er nettopp derfor jeg har valgt å lage spillet. Jeg ønsker å oppfordre andre til å se tilbake på egne minner og tenke over hvilke verdier som er viktige for dem, svarer Myrlund, og fortsetter:

– Det skal heller ikke være noen pekefinger mot dem som liker å sitte timevis foran spillkonsollen. Det gjør jeg selv. Da dedikerer man seg til opplevelsen.

Torsdag denne uken ble det klart at spillprosjektet får 300.000 kroner i støtte fra Norsk filminstitutt. Instituttet fikk inn 29 søknader, men kun syv prosjekter ble tildelt midler.

– Det er utrolig gledelig og det viser at de har tro på spillet. Totalbudsjettet vårt er på 500.000, så nå gjenstår det å se om vi får inn resten.