Den tiltalte i jaktulykken i Balsfjord erkjente først å ha drept Mads Håvard Larsen – nå nekter han straffskyld

I de første avhørene erkjente 41-åringen å ha drept jaktkameraten. Forsvarer Trygve Staff mener hans klient ikke forstod hva han svarte på.

DREPT: Mads Håvard Larsen (26) ble drept under jaktulykken på Stormoen 28. februar. Dette bildet er fra en tur i Balsfjord høsten 2014. Bildet er publisert etter samtykke med familien.   Foto: Privat

nyheter

I rettens tredje og siste dag mot 41-åringen som er tiltalt for å ha skutt og drept Mads Håvard Larsen (26) under revejakt 28. februar, forteller avhørsleder i politiet at tiltalte først erkjente straffskyld.

Videre kommer det frem at han ikke ønsket å ha advokat tilstede i de første avhørene. Det ble senere gjennomført en rekonstruksjon av jaktulykken, og avhørslederen forteller at 41-åringen etter dette ikke erkjente straffskyld.

Les også: – Jeg har mistet min beste jaktkompis og beste venn

Mannen nekter i dag skyld for uaktsomt drap, selv om han erkjenner å ha skutt Larsen.

PRØVDE SIKTET: Advokat Trygve Staff prøvde det termiske siktet som hans klient skjøt og drepte Mads Håvard Larsen.  Foto: Terje Mortensen/VG

 

Staff: Forstod ikke hva han svarte på

41-åringen har gjentatte ganger i retten forklart at han var helt sikker på at han skjøt mot en skadeskutt rev.

– Han visste knapt hva straffskyld betød. I det aller første avhøret så erkjente han straffskyld, men han forstod ikke hva han svarte på. Han hadde ikke med seg advokat, noe som jeg mener bare viser hans uskyld. Han hadde ikke noe å skjule. Det han erkjenner er at han har skutt, ikke at han har skutt for å drepe, sier Trygve Staff til iTromsø.

Han forsvarer 41-åringen, men kom ikke inn i bildet før en stund etter hendelsen, da hans klient tidligere hadde en annen advokat.

– Det er alltid litt guffent at det har stått svart på hvitt at han har erkjent. I ettertid kan man jo se at han burde ha hatt en advokat til stede under de første avhørene.

Les også: Her er tiltalte tilbake på åstedet

Beskrives som en trygg jeger

Skuddet som ble avfyrt traff Larsen i hodet. Han døde umiddelbart av massive hjerneskader, og tirsdag kom det frem i retten at 26-åringen mistet bevisstheten med det samme og merket ingen smerte.

Tirsdag ettermiddag var retten å befaring på avfallsanlegget på Stormoen hvor drapet fant sted. Der fikk retten se avstanden 41-åringen skjøt fra, rifla som ble brukt og kikket gjennom det termiske siktet som den tiltalte benyttet da det fatale skjedde.

I retten onsdag morgen har to vitner som har jaktet sammen med den tiltalte forklart seg. De beskriver begge mannen som en ivrig, trygg og flink jeger.

– Han har aldri hatt noe problemer med våpen. Jeg kjenner ham som en dyktig jeger, sier en av jegerne.

Les også: Politiet fant verken blod eller noen skadeskutt rev

Tiltalt for brudd på våpenloven

Et annet tema i retten onsdag er våpnene som politiet tok beslag i hjemme hos 41-åringen etter jaktulykken. Han er som tidligere omtalt tiltalt for brudd på våpenloven, etter at han ifølge tiltalen overtok tre hagler og en rifle fra sin far i 2006 uten tillatelse fra politiet.

Flere av våpnene var uregistrerte.

Da tiltalte forklarte seg sa han at han aldri har overtatt våpnene, men at de stod innelåst i et våpenskap i hans hus da dette tidligere var farens hus.

Onsdag forklarte faren til tiltalte seg i retten, og han bekreftet sønnens forklaring.

– Dette er mine våpen. Han har aldri overtatt våpenene, men de ble stående i huset da vi byttet hus i 2005, sier faren.

I RETTEN: Trygve Staff (t.h.) forsvarer den 41 år gamle mannen. Her i samtale med aktor Torstein Lindquister.  Foto: Terje Mortensen/VG

 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter