Hurtigruten legger inn bud på hele kystruten

Hurtigruten har besluttet å legge inn bud på hele kystruten fra Bergen til Kirkenes.

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten under torsdagens pressekonferanse.  Foto: Ronald Johansen.

nyheter

Det har tidligere i høst vært knyttet stor usikkerhet til om Hurtigruten ville legge inn bud på hele strekningen eller deler av den.

På en pressekonferanse torsdag på Hurtigrutens hovedkontor i Tromsø bekrefter konsernsjef Daniel Skjeldam at de nå velger å legge inn bud på strekningen i sin helhet med daglig anløp i 34 norske havner.

– Hurtigruten går inn for å konkurrere om de nye anbudene som har blitt stykket opp i tre strekninger. Vi gir tilbud på hele strekningen og skal bruke det samme antall skip som vi har i dag for å få dette til, sier Skjeldam.

Vil kjøre daglige anløp selv uten seier

Det nye kystruteanbudet skulle vært ute før sommerferien, men ble først forsinket og siden delt opp i tre mindre pakker av Samferdselsdepartementet.

–  Vinner vi ikke, vil vi seile ekspedisjonscruise med utgangspunktet i dagens rute, men med utvalgte anløp. Dessverre vil vi heller ikke få lov til å ta med lokalpassasjerer. Norskekysten vil alltid være en svært sentral del av Hurtigruten-produktet. Det vil den også være i framtida – med eller uten et anbud, sier Skjeldam i et presseskriv.

– Skal kjempe

Fristen til å levere inn anbud på Kystruten Bergen – Kirkenes går ut 3. januar. Departementet tar sikte på at kontrakt kan inngås innen utgangen av mars 2018.

– Vi kunne ventet til anbudsfristen gikk ut før vi sa noe. Men som et ansvarlig selskap, med flere tusen ansatte og mange lokale samarbeidspartnere, ønsker vi å være åpne og transparente om sentrale beslutninger, sier Skjeldam.

– Vi går inn i konkurransen med generasjoners erfaring, verdens mest kompetente ansatte, stordriftsfordeler og vårt internasjonale nettverk. Vi vet hvor mye vi betyr langs kysten – og vi skal kjempe for å bevare det.