Denne isen kan du trygt begi deg ut på i helgen

Kunstisbanen i Tromsdalen er igjen åpen for publikum, mens naturisen ennå er usikker.

Åpnet: Kunstisbanen i Tromsdalen har åpent igjen for sesongen. Foto: Tor Farstad 

nyheter

Forrige helg var det flere som tok turen ut på isen på Prestvannet, og både Tromsø kommune og politiet advarte mot utrygg is. Etter en relativt mild uke, fryser det på nå i helgen, men naturisen skal man ennå være forsiktig med.

– Man går ut på eget ansvar. Vi skal måle senere i dag, men når vi målte ved utløpet nord på Prestvannet mandag, var isen enkelte plasser kun 3 centimeter tykk, sier Jan Kåre Larsen, fagleder for bydrift.

– Vi tar ikke ned skiltene før tykkelsen når 15 centimeter, og selv da må folk bruke hodet. Det er ikke sikkert at isen er like trygg over det hele, og man må bruke sunn fornuft. Dette gjelder all naturis, ikke bare på Prestvannet.

Kunstisbanen åpen

Nå har kunstisbanen i Tromsdalen åpnet for sesongen og har i helgen åpent mellom klokka 11.00 og 16.00. På hverdager er banen åpen mellom klokka 17.15 og 20.45. Kommunen tar likevel forbehold om at banen kan stenge på kort varsel ved store væromslag.

Utstyr

NVE anbefaler ikke ferdsel på is tynnere enn 10 centimeter, men spesielle omstendigheter på Prestvannet gjør at kommunen opererer med 15 centimeter som krav før skiltingen tas ned. Likevel er det ikke ferdselsforbud om skiltet «utrygg is» er oppe, men du er derimot selv ansvarlig for å sikre deg tilstrekkelig.

– Sjekk isen nøye og ta med deg sikkerhetsutstyr som ispigger og kasteline. Husk at du er ansvarlig for din egen sikkerhet. Barn bør aldri gå alene på is som er usikker, sier kommunen.