Flere krasjer på Black Friday – ekstra høye er tallene fra Tromsø

Black Friday er ikke bare dagen for ville tilbud og handling, det er også en dag for over tusen trafikkulykker.

PARKERING: De fleste ulykkene på Black Friday involverer å kjøre på en annen bil eller en hindring på parkeringsplasser. Det anbefales å parkere langt unna inngangen for å unngå sammenstøt. Foto: Tryg Forsikring. 

nyheter

Tryg Forsikring har foretatt en undersøkelse om antall trafikkulykker i forbindelse med handledagen Black Friday.

– Tendensen på Black Friday viser med all tydelighet at mange uhell og ulykker trolig skyldes stress. Folk har det travelt og skal gjerne rekke flere butikker i løpet av kort tid, noe som øker stressfaktoren. Dette bør en ha i bakhodet fredag, og heller forsøke å være aktsom og kjøre defensivt, spesielt inn og ut fra parkeringsplasser, Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Tallene fra 2016 viser at nesten 1.500 trafikkulykker forekom på Black Friday.

Tromsø en versting

På toppen av listen over antall ulykker troner Oslo. Men man må ikke langt ned for å finne Tromsø, på en solid fjerdeplass.

– I forhold til antall innbyggere er det uforholdsmessig mange bilulykker i Tromsø og Bodø, uten at vi vet årsaken. Vi må anta at de nordnorske byene i slutten av november har fått snøfall og føling med vinteren. Lenger sør pleier forholdene være variable på denne tiden av året. Langs kysten av Vestlandet kan man jo gjerne ha snø- og isfrie veier, sier Brandeggen.

I Troms fylke var det til sammen 46 ulykker den dagen.

Her er tipsene for å unngå ulykker:

  • La bilen stå.
  • Unngå de store kjøpesentrene dersom du har mulighet.
  • Parker bilen langt fra inngangspartiet, gjerne der de aller fleste helst ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst.
  • Rygg inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du skal ut. Mange uhell og ulykker skjer idet man rygger ut fra en parkeringsplass.
  • Om ulykken skulle være ut; Sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i.

Tipsene er utarbeidet av Tryg Forsikring.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter