Kronprinsen kom i ensom majestet til gjestebud hos Bymisjonen

Torsdag kveld inviterte kronprinsparet til deres tradisjonelle gjestebud, for første gang utenfor deres hjem i Skaugum og i stedet hos Bymisjonen i Tromsø.

På plass i Tromsø: Kronprin Haakon kom i ensom majestet til Bymisjonens lokaler i Parkgata etter at Kronprinsesse Mette-Marit måtte avlyse Tromsø-turen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

nyheter

Kronprinsesse Mette-Marit måtte avlyse besøket etter å ha fått påvist krystallsyke, men Kronprins Haakon tok turen alene på strak arm.

– Vi hadde begge gledet oss veldig, og kronprinsessen er veldig trist for at hun ikke kunne bli med. Vi har hatt gjestebud siden 2004 og det er veldig spennende å kunne arrangere det i Tromsø i år i samarbeid med en så utrolig flott organisasjon som Bymisjonen, sa kronprinsen under et kort pressemøte i forkant av torsdagens middag.

– Vi er veldig glad i Tromsø og området rundt, og vi har vært mye her tidligere. Det er ekstra gøy å være her under mørketiden.

Fokus på ungdommen

87 gjester var invitert til bords under kveldens middag. Brukere, støttespillere, frivillige og utvalgte gjester fikk invitasjon fra kongehuset i posten for noen uker siden, og flere av gjestene er ungdommer.

Kronprinsen hadde ikke vært mange timer i Tromsø, men hadde tatt seg tid til møte med ungdom fra Blå Kors Kompasset og Bymisjonens ungdomsklubb Tusj.

– Vi fikk servert boller og veldig god kakao, så det var veldig hyggelig, sier kronprinsen.

  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

 

Stor dugnad

På kveldens program var det blant annet dans fra Bao Nguyen og Kristina Richardsen, musikk fra Børre Sørdal, utdrag fra Tromsø Byteaters forestilling «Rett og Urett» og en eksklusiv fremførelse av en gjendiktet versjon av Cazadores-låten «Demons» fremført sammen med Sara Marielle Gaup kjent fra Adjágas.

Daglig leder for Kirkens Bymisjon i Tromsø, Ann Karina Sogge og de frivillige har stått på som helter for å stelle lokalet deres i sentrum i stand for gjestebudet. Sogge var også kronprinsens bordpartner for kvelden.

– Vi har gledet oss i flere uker til dette, og det har vært en voldsom dugnad for å få alt på plass. I kveld skal vi fokusere på gleden og vise nordnorsk gjestefrihet fra vår beste side. Dette har vært en utrolig flott opplevelse allerede, og det er veldig mulig at vi selv arrangerer gjestebud neste år, med eller uten kongefamilien til stedet, sier Sogge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter