550 TK-kunder ennå uten strøm etter «Ylva»

Klokka 16.00 fredag er 550 Troms Kraft-kunder ennå uten strøm i Troms.

Slik ser en skog i Salangsdalen ut etter Ylvas herjinger.  Foto: Troms kraft

nyheter

Lavangen kommune er mest berørt for øyeblikket, ellers er det nå kun spredte feil av mindre omfang. Strømforsyning til Bardu og Målselv er gjenopprettet.

- Enkelte av våre mest berørte kunder har dessverre vært uten strøm i over ett døgn. Vi forventer at strømforsyningen vil bli gjenopprettet også i Lavangen kommune i løpet av kvelden, med mindre vi oppdager flere skjulte feil, sier Arvid Åsmo, beredskapsleder Troms Kraft Nett AS i en pressemelding.

Indre Troms kraftigst rammet

- Ylva har vært hard med oss. Indre Troms har fått størst påkjenning for vårt vedkommende, spesielt områdene Dyrøya, Lavangen, Salangen, Aursfjord, Målselv og Bardu. Flere av linjestrekkene er preget av en rekke feil, ikke bare én enkeltfeil. Dette kompliserer feilrettingen og medfører at vi må drive kontinuerlig utbedring og feilsøking med gjentatte prøveinnkoblinger. Vi har nå 25 montører aktiv med feilretting i felt, samlet har det vært en arbeidsstokk på 80 personer i drift dedikert til dette ekstremværet, sier Åsmo.

Jobber på spreng

- Arbeidet med feilretting vil fortsette hele kvelden, vi prioriterer å gjenopprette strømforsyning for liv og helse. Vi har opprettet nødforsyning til de mest sårbare institusjoner. Feilsøking og utbedring vil fortsette også i morgen, med både helikopter og bakkemannskap, sier beredskapslederen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter