SAS-fly på vei til Tromsø måtte snu og dra tilbake til Oslo

Et SAS-fly på vei til Tromsø fra Oslo måtte snu 25 minutter etter avgang.

Måtte snu: Den tekniske feilen som førte til at flyet måtte snu var helt ufarlig, og flyet kunne flydd til Tromsø med feilen. Det sier pressekontakt i SAS, Tonje Sund.  Foto: Marius Hansen

nyheter

Tekniske problemer under SAS-flygingen SK443 førte til at flyet måtte snu og dra tilbake til Oslo etter rundt 25 minutter i lufta. Flyet skal ha vært nesten fullt.

Indikasjonsfeil

Pressekontakt i SAS, Tonje Sund, forteller at situasjonen var helt ufarlig.

– Flyet gikk tilbake til Oslo fordi man fikk indikasjon på en teknisk feil, forteller hun.

– Det er helt ufarlig, men fordi vi ikke hadde teknikere som kunne fikse det i Tromsø, så valgte man da å fly til Oslo og bytte fly, fortsetter hun.

En slik indikasjonsfeil skal det, ifølge Sund, ikke være noe problem å fly med.

– Man kunne fint flydd videre til Tromsø, med en slik indikasjonsfeil, betrygger hun.

Nytt fly

Hun forteller at passasjerene ble satt opp på et nytt fly litt senere på kvelden.

– Vi har bare byttet fly. Flyet tok av fra Gardermoen klokken 20.27, så de er på vei til Tromsø nå, forteller Sund.

– De blir cirka to timer forsinket til Tromsø, og de er forventet å lande i Tromsø rundt klokken 22, fortsetter hun.

Hun hadde ikke informasjon om det var noen passasjerer som mistet videre flyginger som følge av forsinkelsen på cirka to timer.

– De detaljene har jeg ikke, men dersom det skulle være tilfellet vil jo vi passe på passasjerene, avslutter hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter