I morgen åpner Storgata igjen

Arbeidet som har foregått siden mai er endelig ferdigstilt. Nå åpnes Storgata igjen.

GLEDER SEG: I morgen kan prosjektleder Asle Ræder klippe det røde båndet som markerer åpningen av Storgata igjen etter syv måneder med arbeid. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Prosjektet, som egentlig skulle ta to år å ferdigstille er nå ferdig, kun et halvt år etter oppstarten i mai.

– Onsdag åpner vi Storgata igjen, og gir gata tilbake til folket. Det ser vi virkelig fram til, sier prosjektleder Asle Ræder.

Åpningen markeres fredag fra klokka 15.00.

– Vi skal flytte alle gjerdene som står der nå og sette opp et sperrebånd mellom lysstolpene i sørenden av veien. Den skal vi klippe av i morgen ved åpningen, sier han.

Kirkeparken fortsatt under arbeid

Arbeidet i Storgata er en del av et større prosjekt med Kirkeparken, Kirkegata og Bankgata. I morgen er det kun Storgata som åpnes.

– Kirkeparken vil åpne igjen til våren. Men foreløpig vil vi ha gangpassasjer gjennom parken, som vi nå holder på å lage.

Ræder forteller at han gleder seg veldig til åpningen.

– Det jobbes på spreng her for å få ferdigstilt alt. Per nå er vi veldig fornøyd med å kunne åpne Storgata for folk igjen.

Skulle egentlig ta to år

Ræder forteller at prosjektet i utgangspunktet var planlagt til to år.

– Sammen med entreprenøren og Tromsø kommune fant vi ut at vi skulle prøve å bli ferdig i løpet av en sesong.

Det har de nå fått til, men det har ikke gått på bekostning av kvaliteten, ifølge prosjektlederen.

– Tvert imot. Vi har lagt inn ganske mye ekstraarbeid i forhold til de opprinnelige planene, så kvaliteten er nå enda bedre enn i den opprinnelige avtalen. Og så har vi klart å holde oss innenfor budsjettet.

– Hva var budsjettet deres på?

– Vi har hatt flere budsjetter for de forskjellige prosjektene, men dette lå på rundt 50 millioner kroner, sier Ræder.

Fortsatt er det noen blomsterbed og lys som ikke er ferdigstilt i Storgata. Lysene vil være klare i starten av desember, mens blomsterbedene vil gjøres klar til våren.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter