Slik blir været uka som kommer

– Må forberede oss på potensielt kraftige snøbyger

Uken vi går i møte vil være preget av varierende vær.

Snø: Snøværet som preger Tromsø søndag vil fortsette inn i den nye uka. Arkivfoto: Ronald Johansen 

nyheter

Skredfaren i fjellene rundt Tromsø er søndag og mandag vurdert til moderat (farenivå to), men ting kan fort endre seg de kommende dagene alt etter som hvordan lavtrykkene rundt oss beveger seg.

– Det kommer forholdsvis kald luft ned fra ishavet og har med seg snøbyger som særlig vil prege ytre strøk av Troms de kommende dagene. De neste dagene må vi forberede oss på potensielt kraftige snøbyger. Hvor mye snø som kommer og hvor den faller et avhengig av hvordan lavtrykkene beveger seg, sier vakthavende meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø søndag.

Kan bli oppholdsvær

Rundt midten av uken kan situasjonen derimot endre seg.

– Det er mulig vi får en periode med fralandsvind fra midten av uka og dermed oppholdsvær og klar himmel et par dager. Det kan bli ganske pent vær, sier Lien.

Holder seg på minussiden

Vinden vil, i likhet med det øvrige været, være varierende utover uken. Fra i morgen kan det blåse opp til stiv kuling på kysten fra sørvest eller nordvest.

– Vi har et lavtrykk som kommer veldig nært oss, og posisjonen på lavtrykket vil innvirke både vindretning og snømengde. Temperaturen blir liggende rundt null grader og på minussiden hele uken, sier Lien.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter