Slik blir været uka som kommer

– Må forberede oss på potensielt kraftige snøbyger

Uken vi går i møte vil være preget av varierende vær.

Snø: Snøværet som preger Tromsø søndag vil fortsette inn i den nye uka. Arkivfoto: Ronald Johansen 

nyheter

Skredfaren i fjellene rundt Tromsø er søndag og mandag vurdert til moderat (farenivå to), men ting kan fort endre seg de kommende dagene alt etter som hvordan lavtrykkene rundt oss beveger seg.

– Det kommer forholdsvis kald luft ned fra ishavet og har med seg snøbyger som særlig vil prege ytre strøk av Troms de kommende dagene. De neste dagene må vi forberede oss på potensielt kraftige snøbyger. Hvor mye snø som kommer og hvor den faller et avhengig av hvordan lavtrykkene beveger seg, sier vakthavende meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø søndag.

Kan bli oppholdsvær

Rundt midten av uken kan situasjonen derimot endre seg.

– Det er mulig vi får en periode med fralandsvind fra midten av uka og dermed oppholdsvær og klar himmel et par dager. Det kan bli ganske pent vær, sier Lien.

Holder seg på minussiden

Vinden vil, i likhet med det øvrige været, være varierende utover uken. Fra i morgen kan det blåse opp til stiv kuling på kysten fra sørvest eller nordvest.

– Vi har et lavtrykk som kommer veldig nært oss, og posisjonen på lavtrykket vil innvirke både vindretning og snømengde. Temperaturen blir liggende rundt null grader og på minussiden hele uken, sier Lien.