Asfalt-giganten freder arbeidsplassene i Tromsø

Lemminkäinens avdeling i Tromsø skånes når selskapet kutter over 100 ansatte.

Arkivbilde  Foto: Katharina Mila Hesby

nyheter

Tidligere i dag ble det klart at 110 ansatte i Lemminkäinen Norge AS mister jobben, med svak driftsutvikling som begrunnelse.

De betydelige kuttene i bemanningen vil ikke få konsekvenser for ansatte i Tromsø, lover selskapet.

Kutter sørpå

Kommunikasjonsdirektør i Lemminkäinen Norge AS, Tom Andre Aas, bekrefter overfor iTromsø at ingen arbeidsplasser vil gå tapt i nord.

– Vi skal legge ned avdelingene våre i Stavanger og Oslo, mens vi skal sette vår virksomhet på Lillehammer på hold i 2018, sier Aas.

Han understreker at Lemminkäinen kutter både i administrasjoner og i sine andre utgifter i nedbemanningsprosessen.

– Dette er en nødvendig, men vanskelig situasjon. De tillitsvalgte vil selvfølgelig være involvert i prosessen.

Lønnsom avdeling i Tromsø

– Så Lemminkäinens kontor i Tromsø vil forbli uberørt av disse kuttene?

– Ja, avdelinga i Tromsø vil ikke bli berørt, og vil bestå med like mange ansatte som i dag. Vi skal ikke legge ned lønnsomme avdelinger, som den i Tromsø, sier Aas.

Kommunikasjonsdirektøren ønsker ikke å spekulere i om det vil komme ytterligere kutt i Lemminkäinen fremover.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter