Fjellfyrverkeriet vant årets hederspris

Siden 1946 har Fjellfyrverkeriet markert nyttårsaften og andre viktige begivenheter for Tromsøs befolkning fra Fløyfjellet. I dag vant de Tromsø kommunes hederspris 2017.

TRADISJON: Etter over 70 år med fyrverkeri på nyttårsaften og ved viktige anledninger, mottok Fjellfyrverkeriet i Tromsø kommunens hederspris. 

nyheter

– Vinneren av årets hederspris har bokstavelig talt kastet lys over byen. Det har vært en tradisjon, siden 1946 da Øyvind Dahl startet den første markeringen på fjellet der det ble tent noen få lyspunkter av brennende fakler, etter hvert har det økt på til det storslagne fyrverkeriet og markering av årstallsskiftet som vi kjenner det i dag, sa Kristin Røymo til en stappfull kommunestyresal.

Vinneren av kommunens hederspris 2017 er Fjellfyrverkeriet i Tromsø.

– Vi har holdt på med dette i over 70 år og vi er veldig stolt av å være Nord-Norges største fyrverkeri. Vi har av og til hatt utfordringer, som nyttårsaften i fjor der det ble litt vanskelig på fjellet og vi måtte fyre opp på Soldagen i stedet. Det var første gangen vi på nært hold så engasjementet i byen over det vi gjør, der vi så hvor mange som møtte opp og hørte applausen fra brua. Vi håper vi kan innfri forventningene i år og, det legger vi opp til, også håper vi været står oss bi, sa Kjersti Steffenak som tok imot prisen på vegne av Fjellfyrverkeriet.

– Hvilken idrettsprestasjon fortjener dette?

Hedersprisen ble delt ut på årets siste kommunestyremøte. Der ble også idrettsprisen, kulturprisen og kulturvernprisen delt ut.

IDRETT: Nils Isaksen Hætta stakk av med idrettsprisen for sitt mangeårige engasjement og arbeid for MSM. Løpet er nå rangert blant de topp ti beste maratonløpene i verden. 

 

Idrettsprisen 2017 gikk til Nils Isaksen Hætta, blant annet for sitt arbeid med Midnight Sun Marathon og Mørketidsløpet.

– Da jeg fikk telefonen, ble jeg helt satt ut. Jeg måtte tenke meg om litt før jeg spurte hvilken pris det var snakk om. Da de fortalte at det var idrettsprisen, måtte jeg på nytt tenke meg om, fordi hvilken idrettsprestasjon var det som fortjente denne prisen? Det måtte jo selvfølgelig være Midnight Sun Marathon, sa en fornøyd Hætta fra talerstolen.

Kulturprisen og kulturvernprisen

Kulturprisen gikk i år til Nord-Norsk Kunstmuseum for deres samiske utstilling «There is No».

FORNØYD: Bodil Kjelstrup mottok kulturprisen for Nordnorsk kunstmuseum og Sámi Dáiddamusea. 

 

– Museet har vært Tromsøs mest markante og ambisiøse bidrag til det samiske hundreårsjubileet i 2017. De har på en dristig måte satt samisk kunst på dagsordenen, sa Kristin Røymo om museets arbeid.

Kulturvernprisen gikk til Sveinulf Hegstad.

KULTURVERN: – Noe av det viktigste vi gjør er historiefortelling, sa ordfører Kristin Røymo om vinneren av årets kulturvernpris, Sveinulf Hegstad. 

 

– Jeg har jobbet med kulturvern i en vekstperiode der fremtidstroa er det som gjelder. Jeg setter veldig pris på å bli verdsatt på denne måten, sa Hegstad.