Oppretter PCI-senter i Bodø

Styret vedtok onsdag at det skal opprettes dagtilbud for PCI ved sykehuset i Nordland.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Ved forrige styremøte i oktober ble PCI-saken utsatt ytterligere en gang. Dette grunnet det styret mente var mangelfullt saksframlegg. Det ble blant annet etterlyst risikoanalyse av hvordan etableringen ville påvirke behandlingstilbudet i Finnmark og i sørlige deler av Nordland (for abonnenter).

Enig med direktøren

Onsdag møttes styret igjen for å komme med en endelig innstilling.

Administrerende direktør i Helse Nord RHF, Lars Vorland, ba styret i Helse Nord RHF om å opprette et PCI-tilbud ved Nordlandssykehuset Bodø. Dette er altså noe styret sier seg enig i.


PCI
  • Perkutan koronar intervensjon (PCI) omtales ofte som utblokking, og er den mest utbredte og effektive metoden for å åpne opp trange blodårer i hjertet.
  • Behandlingen innebærer å føre inn et kateter via blodårene i underarmen eller lysken og opp til kransårene, hvor en ballong blåses opp og sprenger bort plakket i den blokkerte åren.
  • Kilde: Unikard.no

Reaksjoner

Debatten omkring etableringen av et eventuelt PCI-senter i Bodø har skapt sterke reaksjoner. En rekke overleger, professorer, PCI-operatører og sykepleiere har gått ut og argumentert for at Helse Nord ikke burde følge direktør Lars Vorlands forslag om å opprette et PCI-senter i Bodø.

Helse Nord-styret skulle allerede i februar behandle saken, men grunnet sterke reaksjoner ble de enige om å utsette behandlingen av PCI-saken. Helse Nord håpet å få fremmet saken i stytemøtet 14. juni, men da ble det igjen utsatt grunnet at arbeidet ikke var ferdig.

I oktober ble, som nevnt ovenfor, saken utsatt nok en gang grunnet det styret mente var et mangelfullt saksframlegg.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter