Gikk til angrep på butikkansatt da han ble mistenkt for tyveri

Da den 31 år gamle mannen ble konfrontert av butikkansatte, kastet han et appelsinskall i ansiktet til vedkommende før han deretter slo og sparket den ansatte.
nyheter

Hendelsen fant sted i mai 2017 på en dagligvarebutikk i Tromsø. Den tiltalte var inne på butikken og kjøpte noen varer. Han gikk deretter inn i butikken igjen, men snudde i frukt- og grøntavdelingen. Det var da betjeningen fikk inntrykk av at han hadde tatt varer uten å betale for det.

Sparket og slo

To butikkansatte gikk etter mannen og konfronterte ham utenfor butikken. Da mannen ble bedt om å fremvise kvittering, ble han sint og kastet fra seg jakken og bagen. Uten forvarsel kastet den tiltalte et appelsinskall i ansiktet til en av de ansatte. Deretter slo han fornærmede i ansiktet med knyttet hånd. Videre sparket han vedkommende 3–4 ganger i leggen og låret. Etter hvert kom flere ansatte til stede og overmannet tiltalte.

Erkjente skyld

Hovedforhandlingene i saken ble holdt 29. november i Nord-Troms tingrett. Tiltalte møtte og erkjente seg skyldig etter tiltalen.

I skjerpende retning vektlegger retten at tiltalte opptrådte meget aggressivt og utagerende, uten rimelig foranledning. Videre trekker de fram at de ikke kan utelukke at fornærmede også slo tiltalte, men retten finner ikke grunnlag for å tillegge dette særlig vekt. Retten legger også til grunn at tiltalte tidligere er dømt for voldsutøvelse. I formildende retning legger retten vekt på erkjennelsen fra tiltalte. Straffen for overtredelsen setter til fengsel i 26 dager. Saksomkostninger idømmes ikke.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter