I morgen kan du endelig kjøre ski her igjen

Allerede i morgen åpner turløypa helt til topps, mens de andre løypene følger etter i løpet av de neste ukene.

I morgen, fredag 15. desember åpner den første løypa i Kroken.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Tidligere denne uken uttalte Rune Kufaas, daglig leder ved Tromsø Alpinpark, at de kun manglet et par minusgrader og nysnø for å være klar til åpning denne uken, og i dag kom gladnyheten.

Fredag åpner anlegget turløypa helt til topps, og Kufaas melder om glimrende forhold.

– Det er fantastiske forhold etter to-tre døgn med snøproduksjon og god hjelp fra ekte snø. Vi åpner i morgen turløypa helt opp til fjellet slik at de som ønsker å kjøre litt pudder i helgen skal få det, sier Kufaas til iTromsø torsdag.

Bamseløypa åpner neste uke

Bamseløypa vil derimot ikke åpne før ut i neste uke.

– Vi må bruke helga på snøproduksjon for Bamseløypa så den er ikke klar for åpning før i neste uke. Vi trenger også litt mer snø før vi kan åpne slalåmløypa, men vi håper å kunne ha åpnet hele anlegget innen romjula sånn at folk kan få kjørt av seg litt ribbefett, ler Kufaas.

Rekordtidlig

Skianlegget gikk tidligere i år gjennom flere oppgraderinger, derav kraftigere vannpumper og fire nye snøkanoner. Målet er alltid å åpne senteret før nyttår, og det at de klarer det i år betyr forlenget sesong og klingende mynt i kassa.

– Vi pleier jo ikke å åpne før rundt 10. januar, så dette er utrolig bra og noe vi så vidt har turt å håpe på. Vi har vært litt heldig med mye naturlig snø i år, samt at vi ser at de investeringene vi har gjort på utstyrsfronten med de nye snøkanonene bærer frukter, sier Kufaas.

– Nå er vi åpen fram til 30. april og sesongen er i gang for fullt. Nå når vi har fått lært oss med det nye utstyret og kjørt det inn, kan vi med litt flaks åpne ennå tidligere neste år.

Godt forhåndssalg

Årets forhåndssalg på sesongkort har også gått over all forventning med salg for over 1,1 million kroner så langt i vinter.

– I fjor solgte vi 645 i samme kampanjeperiode, mens i år har vi allerede passert tusen. Vi har også troen på at vi blir å selge mye både i kveld og i morgen, sier Kufaas.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter