– Jeg kan ikke forstå at mennesker bruker tid og energi på å være så jævlige

Hjelp oss å hjelpe i Tromsø har tatt forholdsregler for å unngå at folk gir søppel i julegave til barn.

UFORSTÅELIG: Kate Eines, leder for Hjelp oss å hjelpe Tromsø, kan ikke forstå hvorfor noen gir søppel i julegave til barn.  Foto: Christer Pedersen

nyheter

I november kunne Dagsavisen melde at organisasjonen Hjelp oss å hjelpe Rogaland mottar søppel i julegaver til barn. De har fått inn kondomer, ledninger og brukte ballonger.

Fikk søppel i oppstarten

I Tromsø har organisasjonen ikke opplevd dette siden de startet opp i 2012.

– Da fikk vi esker med ledninger, en støvel, og ja, søppel rett og slett. Ting vi måtte ta med på remiks, forteller Kate Eines, leder for Hjelp oss å hjelpe Tromsø.

– Ansvarliggjør giverne

De iverksatte flere tiltak for å unngå at folk gir søppel i gave til barn.

– Vi ansvarliggjør giverne våre. Ingen får levert gaver til oss uten å oppgi navn og beskrive hva de gir. Hvis noen vil gi noe stygt må dem stå ansvarlige for det etterpå, jeg tror det har gjort at vi unngår dette, sier Eines.

– Det er hjerteskjærende

Eines er sjokkert over gavene Hjelp oss å hjelpe Rogaland har mottatt.

– Jeg var i sjokk da jeg leste saken, og har nesten ikke ord. Jeg kan ikke forstå at mennesker bruker tid og energi på å være så jævlige. Som om ikke disse barna har det trasig nok fra før, så skal de sitte igjen med et sånt juleminne. Det er hjerteskjærende.

Samler inn sekkevis med gaver

I Tromsø skal organisasjonen dele ut gaver til 77 barn og unge. På tirsdag henter de gavene som har blitt levert inn under juletreet på The Edge.

– Jeg er sikker på at det er flere hundre pakker. Hvor mange vet jeg ikke før på tirsdag, men det blir sekkevis. Bare på to dager doblet antall gaver seg, sier Eines.

Men de kommer til å være ekstra oppmerksomme på gavene i år.

– Hvis det ikke står avsender og pakken ser ut som noe annet en det den skal inneholde, kommer vi nok til å åpne dem for å være sikker på at vi ikke opplever sånne ting, sier Eines.