Klar for å prøve noe nytt? Denne klubben søker nye medlemmer

Tromsøklubben Arctic Roller Derby inviterer interesserte kvinner – og menn – til åpen trening.

ARCTIC ROLLER DERBY: Denne gjengen ønsker flere medlemmer.   Foto: Vincent Michelet

nyheter

Henriette Othelie Myrlund er tidligere leder av klubben og aktiv utøver. Hun beskriver idretten som en kontaktsport på rulleskøyter. Ellers er det få andre idretter den kan minne om.

– Det nærmeste er kanskje å sammenligne det med rugby, bare på rulleskøyter, sier Myrlund.

Internasjonalt utøves sporten i all hovedsak av kvinner, og i Norge er det etablerte klubber i blant annet Trondheim, Oslo og Bergen, i tillegg til Tromsø.

Tromsøspillerne Solveig Schistad Berg og Karina Enoksen spiller dessuten også på landslaget.

Passer for alle

Tromsøklubben ønsker nå å øke medlemstallet og inviterer interesserte kvinner og menn til åpen trening, 24. januar. Myrlund mener sporten passer til alle, uansett alder, personlighet eller kroppstype.

– Det er god trening for både kondisjon, styrke og teknikk, men det er også en veldig sosial sport, sier hun, og utdyper:

– Det hender ofte at man klemmer motstanderlaget etter kampen, i tillegg til å ha «after-party», og det er kanskje ikke så vanlig i andre idretter.

KNUFFING: Henriette Othelie Myrlund (til venstre) mener sporten passer for alle.  Foto: Frank Valde

På den åpne treningen kan man både prøve og låne alt av utstyr. Bestemmer man seg for å begynne med sporten, må man riktignok påregne en liten investering.

– Det er dyrt i begynnelsen, da en startpakke koster omtrent 3.000 kroner. Men det er også mye brukt utstyr å få kjøpt, forteller hun, og legger til:

– Til gjengjeld koster det mye mindre enn å trene på et treningssenter.

Ønsker også menn

– Laget består bare av kvinner, men vi ønsker flere mannlige medlemmer som eksempelvis dommere, trenere og crew, sier hun.

Myrlund forteller at klubben har slitt litt med å få rekruttert dommere da fokuset har vært på nye spillerne. Erfaring er ifølge Myrlund ikke nødvendig, da man tar kurs og deltar på treningene.

– Da blir man en del av laget, men med andre roller. Det er også egne rangeringssystemer for dommere, med muligheter til å reise rundt og dømme andre kamper.

Klubben har også fått bevegd litt på seg, og har hittil spilt kamper i både Bodø, Trondheim og Stavanger.

– Ellers skal vi prøve å til noen kamper i utlandet, forteller hun.