Klar for å prøve noe nytt? Denne klubben søker nye medlemmer

Tromsøklubben Arctic Roller Derby inviterer interesserte kvinner – og menn – til åpen trening.

ARCTIC ROLLER DERBY: Denne gjengen ønsker flere medlemmer.   Foto: Vincent Michelet

nyheter

Henriette Othelie Myrlund er tidligere leder av klubben og aktiv utøver. Hun beskriver idretten som en kontaktsport på rulleskøyter. Ellers er det få andre idretter den kan minne om.

– Det nærmeste er kanskje å sammenligne det med rugby, bare på rulleskøyter, sier Myrlund.

Internasjonalt utøves sporten i all hovedsak av kvinner, og i Norge er det etablerte klubber i blant annet Trondheim, Oslo og Bergen, i tillegg til Tromsø.

Tromsøspillerne Solveig Schistad Berg og Karina Enoksen spiller dessuten også på landslaget.

Passer for alle

Tromsøklubben ønsker nå å øke medlemstallet og inviterer interesserte kvinner og menn til åpen trening, 24. januar. Myrlund mener sporten passer til alle, uansett alder, personlighet eller kroppstype.

– Det er god trening for både kondisjon, styrke og teknikk, men det er også en veldig sosial sport, sier hun, og utdyper:

– Det hender ofte at man klemmer motstanderlaget etter kampen, i tillegg til å ha «after-party», og det er kanskje ikke så vanlig i andre idretter.

KNUFFING: Henriette Othelie Myrlund (til venstre) mener sporten passer for alle.  Foto: Frank Valde

På den åpne treningen kan man både prøve og låne alt av utstyr. Bestemmer man seg for å begynne med sporten, må man riktignok påregne en liten investering.

– Det er dyrt i begynnelsen, da en startpakke koster omtrent 3.000 kroner. Men det er også mye brukt utstyr å få kjøpt, forteller hun, og legger til:

– Til gjengjeld koster det mye mindre enn å trene på et treningssenter.

Ønsker også menn

– Laget består bare av kvinner, men vi ønsker flere mannlige medlemmer som eksempelvis dommere, trenere og crew, sier hun.

Myrlund forteller at klubben har slitt litt med å få rekruttert dommere da fokuset har vært på nye spillerne. Erfaring er ifølge Myrlund ikke nødvendig, da man tar kurs og deltar på treningene.

– Da blir man en del av laget, men med andre roller. Det er også egne rangeringssystemer for dommere, med muligheter til å reise rundt og dømme andre kamper.

Klubben har også fått bevegd litt på seg, og har hittil spilt kamper i både Bodø, Trondheim og Stavanger.

– Ellers skal vi prøve å til noen kamper i utlandet, forteller hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter