Juletider etter første verdenskrig

«Pyntet det lille vi hadde»

Alice Magnussen vokste opp på Nerstranda i trange kår med 13 søsken. Det bar hennes juleminner preg av.

JULEFRED! Jula kan godt dreie seg om materielle ting hvis det er det folk selv ønsker. Dette bildet fra Strandvegen, selv om det kanskje ikke nødvendigvis er tatt rundt juletider, reflekterer den julefreden jeg unner våre lesere. Samtidig er det jo ikke langt unna Nerstranda der Alice Magnussen vokste opp. To julefluer i en smekk! Bildet er gjengitt med tillatelse fra Perspektivet Museum.  Foto: Marie B. Øien/ PEM-MBO-GP1358

nyheter

– Forberedelsene hos oss begynte like før jul. Det var stort sett bare vask. Vi hadde ikke råd til verken gaver eller fin, varm mat eller kostbart pålegg. Men vi fikk være ute 1. juledag. Ingen kunne holde oss 14 søsken inne, så vi bygde uhemmet snøfestninger. Og da var jula over for oss fattigunger på Stranda, fortalte Magnussen til «Tromsøs» Truls Meland på lille julaften 1977.