I dag stenger store deler av veiene i sentrum

Klokka 15.00 går startskuddet for de første løperne under dagens mørketidsløp. Dette trenger du å vite om du skal kjøre bil eller ta buss i dag.
nyheter

Se kart over dagens løp øverst i saken.

2.150 er påmeldt til årets mørketidsløp. Og i år som i fjor er det flere veier som blir stengt.

Sentrum stengt for biltrafikk

Sentrum vil være nesten helt stengt mellom 14.30 og 18.00.

Løperne starter i Storgata og følger denne og Strandvegen til Bjørnøygata. Storgata og Strandvegen stenges for all trafikk mellom 14.30 og 18.00. Det vil kun være mulig å krysse Storgata i Strandskillet, men det må påregnes kø. Sjøgata er åpen for alminnelig trafikk nordover. Er du i sentrum med bil kan du kun forlate sentrum ved å kjøre Sjøgata nordover forbi Aunegården.

– Vi anbefaler alle som skal være i byen med bil å bruke parkeringstunnelen. Det kommer til å bli kø når det kun er mulig å krysse Storgata ved Strandskillet. Her kan det heller ikke krysses når det er løpere der, og det vil være mesteparten av tiden, sier løpsteknisk leder, Jan Schjetlein.

Mellom 14.30 og 18.00 stenges Sentrumstangenten for all trafikk. I samme tidsperiode stenges også Langnestunnelen i retning vest mot Langnes. Skal du til Langnes kan du kjøre om Breivika og Tverrforbindelsen.

Du kan kjøre Langnesbakken, men må da påregne ventetid mens løperne krysser denne i Kvaløyveien. Kvaløyveien vil være stengt for all trafikk fra Mellomveien til Holtveien mellom 15.00 og 16.30.

Det vil ikke være mulig å kjøre fra sør til sentrum. Bor du øst for Strandvegen sør for sentrum vil det være vanskelig å komme seg ut og inn med bil mellom 14.30 og 18.00.

Shjeltein opplyser også om at det er stor sannsynlighet for kø i rundkjøringen ved Giæverbukta.

– Også vil vi be om at folk tar hensyn til løperne og følger anvisningene til de 100 frivillige som dirigerer trafikken på dugnad, sier han.

Flere busstopp betjenes ikke

Rute 33 og 34 er innstilt mellom sentrum og Giæverbukta mellom 14.30 og 18.00. Rute 37 betjenes av en minibuss, men vil ikke stoppe på Peder Hansen og Polaria. Rute 42 vil ikke stoppe på Polaria, Fiskergata eller Nerstranda mellom 14.34 og 18.00. Det er stor sannsynlighet for forsinkelser i ettermiddag.

Løpetidene

15.00 Polar Night Half Marathon

15.15 Mørketidsmila

15.20 Mørketidstrim