Fylkesvei ennå stengt og betydelig skredfare i Tromsø:

OBS-varsel ute: Vanskelige kjøreforhold i hele kommunen

Fra i dag tidlig ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av overgang til mildvær.

Tirsdag morgen er det varslet såpeglatte veier i hele kommunen. Det fikk denne brøytebilen erfare ved Sandneshamn på Kvaløya.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Fra klokka 06.00 tirsdag morgen har Meteorologisk institutt sendt ut et OBS-varsel for Tromsø kommune.

– Fra tirsdag morgen ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold pga. overgang til mildvær og regn, lokalt nedbør som kan fryse på bakken i starten av perioden, vesentlig i indre strøk, skriver de på YR.

Dette skyller over byen tirsdag formiddag  Foto: Yr

 

Fra før har meteorologer meldt om potensielt hålkeføre og regn i Tromsø tirsdag morgen.

– Snøbygene gå over til regn tirsdag morgen. Enkelte steder kan det være snakk om underkjølt regn i de første timene. Da vil kjøreforholdene bli ekstra vanskelige, som følge av mildværet, sa vakthavende meteorolog Eirik Samuelsen tidligere denne uken.

Bygd isolert siden

Fylkesvei 293 har vært stengt på grunn av skredfare i Holmbuktura siden mandag morgen. Statens vegvesen melder om ny vurdering klokka 10.00 onsdag formiddag, og dermed er Jøvik igjen isolert.

Fremdeles stor skredfare

Skredvarselet på Varsom viser fremdeles farenivå tre - betydelig:

– Etter den sterke vinden på mandag, vil snødekket i fjellet sannsynligvis være dominert av avblåste rygger og harde fokksnøflak i leområder, som trenger litt tid for å stabilisere seg. Stigende temperatur utover dagen og litt nedbør vil svekke bindingene i snødekket i lavlandet, men det ventes ikke å være kraftig nok til å øke faregraden, skriver NVE og fortsetter:

– Men det vil være en endret situasjon med et vått skredproblem i lavlandet. I fjellet vil det stedvis dannes ferske nysnøflak. Snøskredfaren ventes å holde seg på faregrad 3-betydelig.