Rettssaken mot den 26 år gamle mannen startet tirsdag i Kongsberg og Eiker tingrett. Ifølge den 13 sider lange tiltalen, skjedde overgrepene i 2013 og 2014.

Mannen skal ifølge politiet ha sittet på gutterommet i drammensområdet og brukt nettforum til å komme i kontakt med jentene. Etter å ha bygget tillit, fikk han dem over på chatteplattformer med direkteoverføring av lyd og bilder.

Der fikk han dem til å utføre seksuelle handlinger på seg selv mens han fulgte med på webkamera.

Truet til seg bilder og video

I tre av tilfellene truet mannen med å legge ut bilder eller video av jentene dersom de ikke gjorde som han sa.

Minst én av de i alt 49 fornærmede i saken er fra Tromsø.

Ifølge statsadvokat Marit Formo skjedde overgrepene i perioden mellom 2012 og 2014. Politiet ble kjent med saken da en mor anmeldte mannen i januar 2014.

Kom med ønsker

I retten forklarte en av de fornærmede, en 17 år gammel jente, at mannen tok kontakt første gang i 2012.

De snakket flere ganger sammen og hun følte at han brydde seg om henne. Etter hvert begynte han imidlertid å komme med ønsker.

Først ba han om bilder hvor jenta hadde klærne på, men etter hvert utartet ønskene og forventningene seg.

Har erkjent straffskyld

Ifølge Eikerblandet, sa jenta at den tiltalte fikk henne til å knytte seg til ham, også brukte han det til å få det som han ville.

– Jeg sa ofte at det vil jeg ikke gjøre. Da avsluttet han. Jeg føyde meg fordi jeg ville ha kontakt med ham, forklarte hun i retten.

Mannen har erkjent straffskyld for alle tiltalepunktene. Ifølge hans forsvarer, advokat Anders Green, er 26-åringen lei seg for det han har påført jentene.

Det er satt av seks uker til rettssaken.