Utvider siktelsen mot samfunnstoppen

Politiet utvider siktelsen mot den profilerte Tromsø-mannen og vil begjære ham videre varetektsfengslet.

Direkte fra Politihuset.

FENGSLET: Torsdag 4. januar samtykket mannen til varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Han nekter straffskyld for det han er siktet for.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Ulf E. Hansen, til iTromsø torsdag morgen.

– Vi satt i et langt avhør i går som varte fra klokken 09.00 til klokken 21.00. Etter avhøret fikk jeg muntlig fortalt av politiadvokaten at de ville utvide siktelsen og begjære min klient videre varetektsfengslet, forklarer han.

FORSVARER: Ulf E. Hansen forsvarer samfunnstoppen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Ifølge Hansen har han ennå ikke fått tilsendt nye dokumenter i saken.

– Hva utvidelsen av siktelsen består i, vet jeg derfor ikke, sier han.

Hansen er klar på at hans klient vil motsette seg videre fengsling.

Møtes i tingretten

Partene møtes til et fengslingsmøte på tinghuset i løpet av torsdag. Ifølge Nord-Troms tingrett har de fått signaler om at møtet skal avholdes klokken 14.00, men de har ennå ikke mottatt begjæringen skriftlig fra politiet.

I en pressemelding opplyser politiet at de vil avholde en pressekonferanse klokken 18.00 torsdag.

- Vi har begjært forlenget fengsling i fire uker grunnet bevisforspillelsesfare. Vi vil orientere om begrunnelse for begjæring om forlenget fengsling og status i saken på pressemøtet. Vi forventer at kjennelsen er klar til da, skriver politistasjonssjef Anita Hermandsen.

Politiet kommenterer ikke saken før pressekonferansen.

Politistasjonssjef Anita Hermandsen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Erkjenner ikke straffskyld

Den siktede mannen ble pågrepet onsdag i forrige uke, og Nord-Troms tingrett besluttet dagen etter å varetektsfengsle ham i én uke med brev- og besøkskontroll. Fengslingskjennelsen er unntatt offentligheten med henvisning til domstolslovens paragraf 130.

Mannen er siktet for å ha utnyttet sin stilling, tillitsforhold eller avhengighetsforhold for å skaffe seg sex. Han har ikke erkjent straffskyld og stiller seg utforstående til anklagene som rettes mot ham, ifølge Hansen.

Ifølge NRK ble mannen i 2016 anmeldt for lignende forhold. Saken ble henlangt grunnet bevisets stilling.

Politiet har den siste uken tatt beslag i mannens telefon og datamaskin, samt gjort flere avhør i saken. De siste dagene har de brukt på å gjennomgå bevismaterialet.

Pressemelding fra tidligere arbeidsplass

iTromsø har vært i kontakt med mannens tidligere arbeidsplass, som opplyser at de vil sende ut en pressemelding i løpet av dagen. De ønsker ikke å kommentere saken før det.

Den siktede mannen har over lang tid vært aktiv i organisasjonslivet både lokalt og nasjonalt. Til iTromsø opplyser en sentralt plassert person i en av organisasjonene mannen har tilknytning til at de ikke ønsker å kommentere saken.

- Politiet har ikke vært i kontakt med oss og vi har ingen indikasjon på at dette har noe med oss å gjøre, sier en talsperson for en av de andre organisasjonene mannen har hatt tilknytning til i den aktuelle perioden.

Like etter klokken 15.00 opplyser imidlertid arbeidsplassen at de ikke vil sende ut en pressemelding.