Allerede i morgen kan vi få en sniktitt av sola

Mandag og tirsdag kan det blåse opp til sterk kuling på utsatte steder, men utover det går vi en kald og klar uke i møte.

Kan få et glimt av solen: Soldagen er ikke offisielt før neste søndag, men allerede i morgen kan vi få en sniktitt av sola over horisonten om man er rett plassert. Her så man sola i Tromsø to dager før soldagen i 2016. 

nyheter

I morgen og tirsdag havner Norge i klem mellom et lavtrykk over Island og høytrykk i øst som sørger for ganske sterk sørlig til sørøstlig vind over hele landet.

– Det vil blåse opp til sterk kuling på utsatte steder i Troms som merker særlig denne vindretningen, mens andre steder vil nok oppleve en frisk bris. Tromsø vil merke en kald og sur vind, men neppe veldig kraftig, sier Terje Alsvik Walløe, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo søndag.


Mulighet for solglimt

Sett bort ifra vinden som vil prege fylket mandag og tirsdag, vil uken starte ganske pent for oss i Tromsø.

– Det ligger an til en lettskyet værtype med mye pent vær utover uken. Det vil være et veldig høyt og tynt skylag, som nok vil bidra til et ganske flott lys i Tromsø de kommende dagene. Solen kryper stadig nærmere horisonten, og allerede i morgen kan man nok få et glimt av den over horisonten om man er rett plassert, sier Walløe.


 

Kaldt og tørt

På dagtid vil vi ligge på rundt 3 minusgrader mandag og tirsdag, men det vil bli adskillig kaldere fram mot helgen.

– Det ligger ikke an til noe nedbør i Troms i overskuelig fremtid og vinden roer seg fra og med onsdag, men det vil bli langsomt kaldere fram mot helgen. Tromsø kan nok oppleve temperaturer ned mot 10 minus til helgen, men da med en gunstig værtype som sørger for klart og tørt vintervær ut uken, sier Walløe.