Fikk betydelig skader etter arbeidsulykken: Bedriften risikerer å måtte betale 90.000 kroner

Virksomheten skal ikke ha foretatt tilstrekkelig risikovurdering før ulykken fant sted.

ULYKKESSTEDET: Her blir mannen fraktet bort fra ulykkesstedet i 2013.   Foto: Marius Fiskum

nyheter

Forut for ulykken ble det lastet stålbjelker på en semihenger som skulle fraktes til et gitt anleggssted.

Hengeren skal ha hatt nivåforskjell i lengderetning. For å utligne dette ble det satt opp en bukk bestående av et firkantrør, samt påsveiset to rør under, i bakkant av hengeren. Disse rørene ble satt i stakehylser på hengeren, det vil si hull for å sette lastestøtter som sikrer at lasten ikke forskyves.

Store skader i ansiktet

Da lasten var på hengeren, gikk en mann – som da var i 40-årene – under lasten for å feste stroppene. Da han strammet skal underlaget ha sviktet i takhylsen som bukken sto i. Lasten falt på mannen, og han ble påført store skader i ansiktet blant annet brudd i øyehule, kinnbein og nese. Videre fikk han knust ribbein, skulderblad, punktering i lunger, brudd på nakkevirvel og dislokasjon av kragebein.

Før ulykken skal bedriften ha unnlatt å foreta tilstrekkelig risikovurdering knyttet til konstruksjonen ved hengeren.

Risikerer 90.000 kroner i bot

Virksomheten fikk et forelegg på 75.000 kroner for overtredelse av arbeidsmiljøloven, men nå har saken havnet i domstol.

I retten vil det bli lagt ned påstand om bot på 90.000 kroner, og i tillegg vil det bli krevd saksomkostninger.

Saken skal opp i Nord-Troms tingrett 18. april 2018.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter