Skoglund om distriktskuttene i NRK: – Det er forkastelig

Tidligere NRK-profiler i nord raser mot kuttet i distriktssendingene.

Tidligere journalist og komiker Tore Skoglund er blant NRK-profilene som reagerer negativt på kuttet i distriktsnyhetene.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Fra 2. januar i år ble distriktssendingene til NRK TV endret over hele landet, som iTromsø tidligere har omtalt. De lokale TV-nyhetene fra NRK Troms gikk fra to sendinger på 15 minutter til tre 5 minutter lange sendinger.

NRK har opplevd klagestorm fra seerne, og nå sørger flere av rikskringkasterens nordnorske veteraner for ytterligere kritikk, i en sak publisert av VG tirsdag.

– Begynnelsen på slutten

Senjaværing, tidligere NRK-journalist og komiker Tore Skoglund er blant profilene som retter kritikk mot sin gamle arbeidsgiver.

– Jeg synes det er forkastelig. Jeg har jo både opplevd og sett at de har redusert produksjon i hele kanalen, bortsett fra Marienlyst. Det ender vel opp med at de sender en SMS med to linjer til lisensbetalere i nord og vest i stedet for nyheter, sier han til VG.

Tidligere NRK-journalist Tord Berthinussen ser heller ikke lyst på saken.

– Jeg tenker av og til for meg selv at dette er begynnelsen på slutten for NRKs distriktsjournalistikk, uttaler han til VG.

Bekymret over manglende dybde

Tidligere denne uka ba kulturminister Trine Skei Grande (V) om en redegjørelse fra NRK, etter at endringene av distriktssendingene har skapt store reaksjoner blant befolkningen.

Berthinussen mener kanalen gjør en stor feil ved å redusere sendetiden til distriktsnyhetene.

– Med de korte distriktssendingene får ikke journalistene tid til å lage skikkelige nyhetssaker. Det er bare overflaten av nyheten som blir vist for seerne, og mangelen på dybde ser jeg på som svært bekymringsverdig, sier den tidligere programlederen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter