– Været forblir stort sett det samme søndag. Skydekket kan være vanskelig å spå, men det er absolutt ingen grunn til å sitte inne denne helga, sier Ida Fossli, statsmeteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Og slik ser det ut til at været forblir ut i neste uke.

– Akkurat nå ligger vi nord for et større lavtrykkssystem i Sør-Norge som fører til et svakt høytrykkssystem over oss. Det er en gunstig plassering, forklarer Fossli.

Har preparert løypene

– Vi har hatt mannskaper ute i hele går, så nå skal det være fine løypeforhold, sier Odd Helge Vekve, konstituert fagleder vei ved Bydrift.

Ifølge Vekve er mannskapene hans i dag ute på Kvaløya hvor det arrangeres skirenn.

Oversikt over Tromsø kommunes skiløyper finner man på Skisporet.no som oppdateres når løyper har blitt klargjort. Der går det tydelig fram at mens løypene på selve Tromsøya ble klargjort for 12–48 timer siden, har aktiviteten rundt Storelva vært desto større siden da.

– Fine forhold

Løypene i Tromsdalen og Movika ble klargjort samtidig som løypene på øya. Løypene som ble preparert sist finner vi på Breivikeidet hvor arbeidet pågår i skrivende stund.

– Med mindre det kommer store snømengder skal det være fine forhold hele helga, fortsetter Vekve som innrømmer at han er ikke den flittigste brukeren av kommunens løypetraseer, men at det har en naturlig forklaring.

– Jeg bor ute i Ramfjord og der må vi nesten belage oss mer på å bruke naturen som han er. Men det går kjempefint det også, avslutter han.