Jubler for skeiv handlingsplan: – Vil gi enkeltmennesket en trygg hverdag

Onsdag vedtok Tromsø kommune den mye omtalte Handlingsplan 2017 – 2021 for kjønns- og seksualitetsmangfold i Tromsø.
nyheter

Handlingsplanen var bakgrunnen til at den katolske kirken gikk ut hardt mot Tromsø kommune, og sa både at de fryktet det blir flere homofile på grunn av handlingsplanen og biskopen selv mente at kommunen drev med homo-indoktrinering av barn.

Det stoppet ikke Tromsø kommune fra å vedta handlingsplanen, hvis utformingsarbeid har pågått over flere år og allerede i september ble det vedtatt at kommunen skal finanseiere planen med 700.000 kroner per år fram til 2021.

FRI Troms (Foreningen fro kjønns- og seksualitetsmangfold) har vært med på å utforme handlingsplanen og leder Stein Sebastian Fredriksen er fornøyd med at den nå er vedtatt.

– Planen har konkrete tiltak som gir godt grunnlag for et inkluderende mangfold i Tromsø kommune. Vi mener denne planen vil kunne stå som en god mal for andre kommunale planer som har til hensikt å gi enkeltmennesket en god og trygg hverdag. Samtidig mener vi at planen ligger et godt hestehode foran tilsvarende skeive handlingsplaner i andre kommuner i Norge, sier Fredriksen i en pressemelding.

– Det er et positivt trekk ved planen at den legger så stor vekt på holdningsskapende arbeid basert på kunnskap allerede fra barnehagen av og at dette fortsetter gjennom skoleverket, i kultur- og idrettsliv, på religiøse arenaer og i helsesektoren. Det gjør planen helhetlig og gjennomførbar, tilføyer Fredriksen.

Planen ble vedtatt kun mot Fremskrittspartiets stemmer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter