Trondjord og Kvaløyvågen utviklingslag har fire innspill til planene for reiselivsanlegg ved Risvik: Ikke privatisere strandsonen, begrense eksponering av naturreservat, innsyn til eksisterende bebyggelse og trafikkløsninger.

– Hvis disse innspill tas med i den videre detaljreguleringen, stiller utviklingslaget seg positiv til etablering av reiselivsanlegg i Risvik. Utviklingslaget ber om at tiltakshaver avholder et folkemøte om de tenkte planer når dette foreligger, skriver de.

I begynnelsen av januar ble det sendt ut varsel om oppstart av planarbeid med et større reiselivssenter ved Risvika på Kvaløya, som ligger like før Kvaløyvågen.

Her driver allerede Nils Sara Sami Adventures, en turistvirksomhet der man tilbyr naturopplevelser basert på samiske tradisjoner med blant annet kjøring med reinsdyr og overnatting i lavvo.

Nå har han derimot større planer, og de omfatter blant annet et stort besøkssenter med hotellrom, restaurant og spaavdeling. I tillegg vil han bygge 160 moderne hytter av høy kvalitet på området, inspirert av tradisjonelle lavvoer og gammer. Til sammen vil det gi overnattingsplasser til 760 personer, der 640 av dem er i hyttene.