Innbrudd i enebolig i sentrum

Innbruddstyv etterlot seg blodspor på stedet.
nyheter

Politiet har vært ute på åstedsundersøkelse i enebolig i Petersborggata etter at huseier varslet om innbrudd klokka 12:30 i dag.

- Huseier kom hjem og så at et vindu var knust, og at det var stjålet smykker fra eneboligen, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer.

Foreløpig har ikke politiet anslått verdien av smykkene som er stjålet. Meyer forteller at politiet har vært på stedet og sikret spor. Det videre arbeidet vil være å følge opp sporene og få dem analysert.

Sikrer spor

- Hva slags spor dreier det seg om?

- Det er blodspor på stedet. Personen som har gjort innbruddet har skåret seg i glasskår og avsatt blodspor.

Meyer har ikke oversikt over hvorvidt det har vært uvanlig mange innbrudd i Tromsø den siste tiden. Han mener for øvrig at det uansett ikke ser ut til å være noen kobling mellom dagens og tidligere innbrudd.

- Dette innbruddet ser ut til å være av tilfeldig karakter. Personen som har tatt seg inn har fått med seg forholdsvis lite. Når et innbrudd er planlagt så har det vanligvis et større omfang fordi man gjerne har sett seg ut verdier på forhånd.

- Kan blodsporene fra den knuste ruta tyde på at innbruddstyven var rusa?

- Vi har ingen mistenkte så det er selvsagt vanskelig å si, men den valgte inngangsveien var veldig trang. Det er et lite vindu som er knust og det krever litt for en voksen person å komme seg gjennom en så trang åpning, avslutter Meyer.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter