Legeforeningen: - Umulig at Ingebrigtsen kunne fortsette

Legeforeningen mener at lederfallet ved UNN bidrar til å skape ro, men sier det fortsatt hersker en ukultur.

President Marit Hermansen  Foto: Arne Vatnøy/Legeforeningen

nyheter

Etter et ekstraordinært styremøte fredag ettermiddag, ble det klart at UNN-sjef Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og styrenestleder Erling Espeland går av på dagen.

Dette grunnet trusselpåstandene som Helse Nord-styreleder Marianne Telle rettet mot Ingebrigtsen denne uken.

Legeforeningen sier avgjørelsen «er første steg i å skape ro ved UNN og Helse Nord».

– I kjølvannet av denne alvorlige avsløringen, ville det vært umulig for Tor Ingebrigtsen å fortsette som sykehusdirektør ut oppsigelsestiden. Det tjener også saken at styreleder ved UNN trekker seg, skriver president Marit Hermansen i en e-post til iTromsø.

Hun sier at det fortsatt hersker en ukultur som stikker «dypere enn bare denne konkrete hendelsen».

– Våre tillitsvalgte har i årevis meldt ifra om en sviktende ledelses- og pasientsikkerhetskultur ved sykehuset, men lite har skjedd. Nå er det avgjørende at alle stener snus, slik at UNN kan begynne å se fremover, sier hun.

Det har ikke lyktes iTromsø å få en kommentar fra Tor Ingebrigtsen etter at nyheten ble kjent. I en pressemelding sier Ingebrigtsen følgende:

– Med bakgrunn i den situasjonen som har oppstått etter min oppsigelse 5. februar, er det min vurdering at det beste for pasientene og UNNs ansatte er at jeg ikke fortsetter med mine arbeidsoppgaver som administrerende direktør. Jeg har derfor i dag anmodet styret om å bli fristilt fra alle mine arbeidsoppgaver i oppsigelsestiden med øyeblikkelig virkning, og dette ble godkjent av styret i dagens møte, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter