Etter et ekstraordinært styremøte fredag ettermiddag, ble det klart at UNN-sjef Tor Ingebrigtsen, styreleder Jorhill Andreassen og styrenestleder Erling Espeland går av på dagen.

Dette grunnet trusselpåstandene som Helse Nord-styreleder Marianne Telle rettet mot Ingebrigtsen denne uken.

Legeforeningen sier avgjørelsen «er første steg i å skape ro ved UNN og Helse Nord».

– I kjølvannet av denne alvorlige avsløringen, ville det vært umulig for Tor Ingebrigtsen å fortsette som sykehusdirektør ut oppsigelsestiden. Det tjener også saken at styreleder ved UNN trekker seg, skriver president Marit Hermansen i en e-post til iTromsø.

Hun sier at det fortsatt hersker en ukultur som stikker «dypere enn bare denne konkrete hendelsen».

– Våre tillitsvalgte har i årevis meldt ifra om en sviktende ledelses- og pasientsikkerhetskultur ved sykehuset, men lite har skjedd. Nå er det avgjørende at alle stener snus, slik at UNN kan begynne å se fremover, sier hun.

Det har ikke lyktes iTromsø å få en kommentar fra Tor Ingebrigtsen etter at nyheten ble kjent. I en pressemelding sier Ingebrigtsen følgende:

– Med bakgrunn i den situasjonen som har oppstått etter min oppsigelse 5. februar, er det min vurdering at det beste for pasientene og UNNs ansatte er at jeg ikke fortsetter med mine arbeidsoppgaver som administrerende direktør. Jeg har derfor i dag anmodet styret om å bli fristilt fra alle mine arbeidsoppgaver i oppsigelsestiden med øyeblikkelig virkning, og dette ble godkjent av styret i dagens møte, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.