Regjeringen foreslår ny «dødsavgift»:

«Dette er et grådig forslag fra Listhaug»

Folk som har mistet sin kjære trenger ikke en tilleggsregning.

Regjeringen foreslår at etterlatte skal betale 1130 i avgift til staten. Det ønsker SP å sette ned foten for.  

nyheter

Justisminister Sylvi Listhaug foreslår å innføre en ny «dødsavgift» på 1130 kroner til staten. Dette skal være en avgift på å få utstedt en skifteattest som er nødvendig, enten man skal foreta et privat oppgjør av arven, eller at den gjenværende ektefellen skal leve videre uten å foreta noe oppgjør med de øvrige arvingene.

Frem til i dag har dette vært gratis. Nå skal Listhaug og regjeringen hvert år kreve inn denne nye avgiften fra 35.000 personer som har mistet sin kjære. For å kalle en spade for en spade: Dette er et grådig forslag fra Listhaug.

Avgiften er lik enten den som har mistet ektefelle er millionær eller minstepensjonist. Det får være nok at de som har mistet sin kjære må takle sorgen. De trenger ikke en avgiftsregning fra Sylvi Listhaug i tillegg.

Senterpartiet mener det fortsatt bør være gratis å få utstedt en slik attest.