Starter hevingen av flyvraket på lørdag

Håper det kan bidra til svar på hvorfor småflyet styrtet.
nyheter

Havarikommisjonen har engasjert selskapet Seløy Undervannsservice for å heve vraket av det Tromsø-registrerte småflyet som styrtet i Svolvær søndag kveld. De håper å starte arbeidet lørdag.

- Arbeidet med å dokumentere flyet på bunnen og senere heve, avhenger blant annet av vær- og sjøforhold. Planen er oppstart lørdag 17. februar. Vraket vil deretter bli undersøkt for å se om det kan ha vært tekniske forhold som har bidratt til ulykken, opplyser Havarikommisjonen i en pressemelding.

Øyvind Grøttheim, daglig leder i Seløy undervannsservice, sier til iTromsø at de ikke har anledning til å uttale seg om arbeidet.

Einar Halvorsen (63) og Leif Jarle Stamnes (79), som begge var tilknyttet Tromsø flyklubb, omkom i ulykken.

Havarikommisjonen har i dag gjennomført første runde med innsamling av data og intervju av vitner og andre i Svolvær.

Sendt til obduksjon

De to inspektørene som har vært på stedet returnerte i dag til hovedkontoret på Lillestrøm, i påvente av undersøkelsene rundt og på selve vraket.

Ulykken skjedde klokken 20.36 søndag kveld straks etter avgang fra Svolvær lufthavn. Etter å ha nådd 500 fot, mistet flyet brått høyde og traff sjøen, ikke langt fra enden av rullebanen.

De to omkomne ble funnet flytende i vannet kort tid etter at redningsaksjonen startet. Mennene er sendt til obduksjon på UNN. Den foreløpige rapporten er ventet i løpet av uka.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter