Starter hevingen av flyvraket på lørdag

Håper det kan bidra til svar på hvorfor småflyet styrtet.
nyheter

Havarikommisjonen har engasjert selskapet Seløy Undervannsservice for å heve vraket av det Tromsø-registrerte småflyet som styrtet i Svolvær søndag kveld. De håper å starte arbeidet lørdag.

- Arbeidet med å dokumentere flyet på bunnen og senere heve, avhenger blant annet av vær- og sjøforhold. Planen er oppstart lørdag 17. februar. Vraket vil deretter bli undersøkt for å se om det kan ha vært tekniske forhold som har bidratt til ulykken, opplyser Havarikommisjonen i en pressemelding.

Øyvind Grøttheim, daglig leder i Seløy undervannsservice, sier til iTromsø at de ikke har anledning til å uttale seg om arbeidet.

Einar Halvorsen (63) og Leif Jarle Stamnes (79), som begge var tilknyttet Tromsø flyklubb, omkom i ulykken.

Havarikommisjonen har i dag gjennomført første runde med innsamling av data og intervju av vitner og andre i Svolvær.

Sendt til obduksjon

De to inspektørene som har vært på stedet returnerte i dag til hovedkontoret på Lillestrøm, i påvente av undersøkelsene rundt og på selve vraket.

Ulykken skjedde klokken 20.36 søndag kveld straks etter avgang fra Svolvær lufthavn. Etter å ha nådd 500 fot, mistet flyet brått høyde og traff sjøen, ikke langt fra enden av rullebanen.

De to omkomne ble funnet flytende i vannet kort tid etter at redningsaksjonen startet. Mennene er sendt til obduksjon på UNN. Den foreløpige rapporten er ventet i løpet av uka.