«Dødsavgift» vedtatt:

«Det er snakk om et gebyr for en tjeneste man får»

Sylvi Listhaug etterlyser edruelighet i debatten.

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun vil ha edruelighet i debatten om det nye gebyret for skifteattest.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

nyheter

Det nye gebyret for skifteattest ble vedtatt i statsbudsjettet høsten 2017, altså lenge før jeg ble justisminister. Alle partier på Stortinget, inklusive Senterpartiet har støttet gebyret.

Jeg følger altså opp Stortingets vedtak. Det er fascinerende å se hvordan mediene omtaler dette som mitt og FrP sitt gebyr, til tross for at alle partiene på Stortinget har vedtatt det. Mediene er ekstremt opptatt av å få dette til å handle om meg, ja så opptatt at de ikke har løftet en finger for å sette seg inn i saken.

Kanskje ikke rart tiltroen til mediene er nedadgående?

Det er også på tide å minne om litt edruelighet i debatten. Det er snakk om et gebyr for en tjeneste man får. Det er så vidt meg bekjent ingen politiske partier som har tatt til orde for å fjerne gebyr for å få pass eller andre viktige tjenester fra det offentlige.

Jeg er glad for at FrP er del av en regjering som har fjernet arveavgiften. Det var en avgift som ga staten milliardinntekter, og som i noen tilfeller gjorde det vanskelig for etterlatte å ha råd til å overta hus og eiendommer som de arvet fra sine kjære.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter