Widerøe inngår samarbeid med KLM

Samarbeidet skal gi en bedre og mer sømløs reise for folk som skal reise fra Tromsø, bedyrer flyselskapet.

AVTALE: Widerøe har inngått avtale med nederlandske Air France-KLM: Foto: Tor Farstad 

nyheter

Air France-KLM transporterte 1.8 millioner passasjerer til og fra Norge i 2017, og forventer en vekst i 2018 etter avtalen med Widerøe.

– Vi planlegger en vekst på ni prosent i Norge, og på kort sikt ser vi ikke for oss å fly direkte til flere flyplasser enn de syv vi allerede har i dag. Derfor er løsningen et samarbeid med Widerøe som godt betjener og binder sammen Norge, sier Paul Terstegge som er Nord-Europeisk sjef i Air France-KLM.

Enklere

Avtalen mellom flyselskapene gjør at alle som reiser med Air France-KLM eller Widerøe kan bestille gjennomgående billetter og fly på samme flyselskapene på samme booking.

– Avtalen vil gi en enklere og mer sømløs opplevelse for passasjerene når de reiser med oss. Jeg har tro på at samarbeidet vil gi stor vekst for oss både i Norge, men kanskje særlig for reiser til og fra Tromsø, sier han og legger til:

– Tromsø er langt unna, og med det nye samarbeidet vil ofte det beste reisealternativet for å nå ut til verden fra Tromsø være gjennom oss og Widerøe. Det samme vil gjelde for en rekke destinasjonen over hele verden, for å komme seg til Tromsø, sier han.

SJEF: Paul Terstegge er Nord-Europasjef for Air-France KLM. 

Nord-Norge

Terstegge forteller at å nå ut til Nord-Norge og vestlandet har vært sentralt for inngåelsen av avtalen.

– Det er mange populære destinasjoner i både nord og på vestlandet. De markedene vil vi nå kunne betjene, sier han.

Avtalen tredde i kraft i dag.