– Vi besluttet i høst å avvente den videre ombyggingen og bygget er nå forseglet. Vi har rensket ut inventaret i mye av bygget og skiftet vinduer, sier daglig leder Ivar Austad i AS Taco.

For to år siden ble det klart at driften av Scandic hotell på Langnes skulle opphøre ved årsskiftet 2016/2017, etter at det har vært hotelldrift der siden 1986. Hotellet hadde 147 rom i tillegg til eiendom på 14 mål.

Austad sa til iTromsø i mars 2016 at de hadde planer om å bygge hotellet om til 150–170 studioleiligheter. Dette arbeidet ble satt på vent høst.

Se alt under ett

På nyåret startet Taco detaljreguleringsarbeidet for hele området, inkludert det tidligere hotellet. Ombyggingen av hotellet er godkjent, men nå ønsker de å se det gamle hotellet og resten av eiendommen under ett.

– Grunnen til at vi stoppet byggearbeidene på leilighetene er at vi ønsker at reguleringsplanen for hele området er på plass. Nå er planprosessen i gang, når den er ferdig er ikke mulig å si ennå.

Leies ut til containere

I tillegg til leiligheter i gamle Scandic hotell ønsker Taco å bygge boliger på det øvrige tomtearealet.

– Det blir en stor ombygging, sier Austad, uten at han på nåværende tidspunkt kan tallfeste hvor mange boenheter totalt det er snakk om.

Inntil reguleringsplanen er på plass leier Taco ut deler av parkeringsplassen ved det tidligere Scandic hotell til 123 Minilager AS. De får leie området med en oppsigelsestid på én måned og har satt opp midlertidige shippingcontainere som leies ut til privatpersoner.