Ordfører Kristin Røymos politiske rådgiver, Robert Greiner, er ansatt i en tiprosent-stilling som gruppesekretær i Arbeiderpartiets sametingsgruppe.

– Det blir en tiprosentstilling. Jeg har gjort det klart at det er uaktuelt å si opp jobben i kommunen, eller slippe det jeg har i Tromsø. Men jeg var ønsket, og vi ble enig om en løsning, sier Greiner.

Politikk- og presseerfaring

Greiner har tidligere vært politisk rådgiver for tidligere fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap), og har en fortid som journalist. Han planlegger å bidra med politiske råd også til sametingsgruppa.

– Det gjør vi alle i partiet, så jeg kommer sikkert til å gjøre det nå også. Men det er ikke det som primært blir jobben, men å forberede møtene for gruppa.

Digitale møter

Den nyansatte gruppesekretæren forteller at de fleste av gruppemøtene foregår over video, ettersom representantene bor spredd over hele landet. Han sier det kan bli aktuelt å delta på sametingsmøtene, men at jobben ikke vil innebære mye reising.

– Kan det oppstå interessekonflikt når du skal jobbe for både ordføreren i Tromsø og Aps sametingsgruppe?

– Jeg skjønner hva du spør om, men jeg kan ikke tenke meg noen sånne tilfeller. Jeg er ikke utøver av politikk, men jeg gir råd i kommunen, og skal være sekretær for gruppa. Skulle det derimot oppstå en situasjon, så får vi ta det da.